• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli nazım imar planı tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne
Meclis'te ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'nden istifa eden Hüdai Barut'tan boşalan Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekilliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Zekeriya Ergüneş getirildi.
Melikgazi İlçesi, Tavukçu Mahallesi, kentsel sit alanı içerisinde oluşturulması planlanan Kayseri Mahallesi kapsamında, restorasyonları Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen 7 adet konak ile yapılması planlanan kentsel tasarım binalarının (otel, restoran, bakkal, kıraathane, berber vs) 49 yıla kadar yap-işlet-devret veya uygun diğer yöntemlerin herhangi biriyle ihale edilmesi hususunda Encümene yetki verilmesi talebi de mecliste görüşülerek kabul edildi.
Mecliste görüşülüp karara bağlanan bir diğer gündem maddesi de Büyükşehir Belediyesi'nce kale içerisinde yaptırılacak Kültür Sanat Merkezi'nin bodrum ve asma katının Kültür Bakanlığı'nca Kayseri Müzesi olarak kullanılması için hazırlanacak protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına veya yetkilendireceği bir kişiye yetki verilmesi talebi oldu. Bu madde de meclis üyelerince onaylandı.
AMPUTE MİLLİ FUTBOLCUYA ÖDÜL
Meclis son olarak Kayseri Erciyes Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcusu, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi ve Türkiye Ampute Milli Takımı oyuncularından Feyyaz Gözüaçık'ın 2010-2011 yıllarında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin Dünya Üçüncüsü olduğu 2010 Dünya Ampute Futbol Şampiyonası maçında göstermiş olduğu başarıdan dolayı 5 adet Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmesine karar verdi. Gözüaçık'a ödülünü Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39