• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR MERKEZİNİ HİZMETE AÇTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR MERKEZİNİ HİZMETE AÇTI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas-TOKİ Bölgesinde yer alan spor merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Talas Kaymakamı Sefer Kumandaş Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Metin Özen'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konser ile başlayan törende konuşma yapan Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel tesisler hakkında bilgiler vererek, "Büyükşehir Belediye Başkanımın Mehmet Özhaseki'nin direktifleri doğrultusunda TOKİ tesislerinde oturan bin 200 dairenin tek tek kapısı çalınarak yaptığımız analiz sonucu TOKİ sakinleri istekleri doğrultusunda bir spor komplesi hazırlanması içerisine giriştik. Kısa bir zaman içerisinde 11 değişik branşla bugün itibarıyla bin 300 öğrenciye yaz spor etkinlikleri kapsamında eğitim vermekteyiz" diye konuştu.
Daha Sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Kayseri'de belediyeciliğin markalaşmasında çalışmaların çok önemli yer teşkil ettiğini belirterek, "Yaşamı kolaylaştıran anlayış ile insana her anlamda hizmet eden anlayışla çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu fikri dönüşüm ve önceliğiyle şehrimiz güzelleşti ve gelişti. Gelişen belediyelerde sosyal belediyecilik çok önemlidir. Bu tesisi bizleri kazandırdığı için Sayın Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye Talas Halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.



Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çok hızla değişen bir çağda olunduğunu ifade ederek, "Bugün yapacağımızın bu açılışın Kayseri'miz için Talas'ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 50 yıl önce bir belediye başkanı çıksa insanların bantlarda yürüyeceği kültür, fizik yapacakları salonlar yapsa herhalde kimse iltifat etmezdi. Günümüzde insanları masa başında çalışmalarından dolayı böyle aktivitelerin olması gerekiyor. Belediye olarak dört bir yanda hummalı çalışmalarımız var. Talas ile alakalı çalışmalarımızı biliyorsunuz. Şuan Talas'da raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Bu faaliyetlerin toplam bedeli 100 trilyon lira. Anayurt üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerinde bulundu.
Kayseri’yi daha da geliştirilecek projeler yapıldığını belirten Özhaseki, "Abdullah Gül Üniversitesi'nde çalışmalarımız devam ediyor. Yabancı Dil Eğitimi yapacak, yurt dışından öğrenciler gelecek ikinci devlet üniversitesi Kayseri için olmazsa olmaz diyoruz. Bir taraftan Erciyes de kayak merkezi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Erciyes Projesi Kayseri'yi dünyaya açacak bir pencere. İki sene içersinde Erciyes de yapılan bütün çalışmalar bitmiş olacak. İki yüz kilometre civarında kayılacak pist çıkacak ortaya. Erciyes Projesi kapsamı da üç bin kişi için iş olanağı çıkacak. Ayrıca Kumarlı'da yedi yüz dönüm üzerinde Anadolu Harikalar Diyarı projesi çalışmaları son hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.
Özhaseki'nin konuşmalarının ardından spor merkezinin açılışı yapıldı. Özhaseki, açılışın sonunda çocuklara basketbol topu hediye etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39