• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Büyükşehir Belediyesi Talasta

Büyükşehir Belediyesi Talasta
“RAMAZAN GECELERİ” TALAS’TA Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan Geceleri, Talas’ta sahne aldı. Belediye meydanındaki gösterilerde konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, zayıf olan komşuluk ilişkileri
Ramazan Geceleri, mehter takımının gösterileriyle başladı. Semazenlerin gösterileriyle devam eden eğlencelere, genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce vatandaş katıldı. Kimileri ayakta çocuklarını kucaklarında tutarken, kimileri de gösterileri cep telefonlarıyla çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Çocuğuyla gelen kimisi de oğlunun uyumasına aldırış etmeden gösterileri izlemeye devam etti. Ramazan eğlencesinde Türk Sanat Müziğinden en beğenilen şarkılar seslendirildi. Şarkılara izleyiciler de tempo tutarak eşlik etti. Sanat müziğinin unutulmaz eselerinden sonra Karagöz ve Hacivat oyunu ile izleyiciler kahkahaya boğuldu. Gecenin sonunda illüzyon gösterileri sahne alırken, alana gelenler unutulmaz bir gece yaşadı.

Gecede konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Yıldırım, konuşmasında son dönemde komşuluk ilişkilerinin zayıfladığını yineleyerek Ramazan ayının bunu tersine çevirmek için bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Komşular iftarı birlikte açalım. Yemeklerimizi paylaşalım. Sokak iftarlarında bir araya gelelim. Komşuluk ilişkilerinde zayıflama var.

Bu Türk milletinde asla kabul edilebilir bir durum değil. Komşu komşudan haberdar değil. Kabı ayrı olanın tadı ayrı olur. Çocuklarımıza bu güzelliği yaşatalım. Hanım kardeşlerim en azından bir tabak yemeği komşunuza ikram edin. Böylelikle komşular arası sevgi ve saygıyı hatırlayalım. Apartmanlarda kapıların kapatılıp kimsenin birbirinden haberi olmadığı duruma mübarek Ramazan vesilesiyle dur diyelim.”
Gecede alandakiler, Talas Belediyesi tarafından Osmanlı kıyafeti giyen görevlinin sırtladığı şerbetlikten içtikleri ücretsiz şerbetle serinledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39