• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA BÜYÜK JEST

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA BÜYÜK JEST
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'na tahsis edilen binanın açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2000’li yılların Kayseri tarihi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, bu dönemde yapılan projelerin gelecek yıllarda çokça konuşulacağını söyledi.
İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu binasının açılış törenine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz,Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticileriyle, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda muhtar temsilcisi katıldı. Konuşmasının başında Kayseri tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Özhaseki, Kayseri'nin bir ticaret şehri olduğunu söyledi. Şehirlerin geleceğini yerel yöneticilerin belirlediğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Yerel yöneticilerin ufukları neyse, o şehirlerin geleceği de odur. Yöneticiler zamanı doğru okuyan, iyi niyetli, gayretli ve risk alan insanlarsa, o şehirler büyüyor ve gelişiyor; eğer yöneticiler gününü gün ediyorsa, zamanı doğru algılayamıyorsa, geleceği düşünmüyorsa, o şehirler geriliyor ve giderek küçülüyor" dedi.
2000’li yılların başı Kayseri tarihi açısından çok konuşulacak yıllardır diyen Başkan Özhaseki, "Bu şehirde alt yapı çalışmaları bittiği gibi, üst yapıda da ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor. Bunların yanında devasa projeler hayata geçiyor. Erciyes'te Kayak Merkezi yapılıyor, Kızılırmak üzerine baraj yapılıyor, devletin cebinden tek kuruş çıkmadan Türkiye'nin önde gelen stadyumlarından birisi yapılıyor, terminal yapılıyor ve bu projelerin finansman modelleri tüm Türkiye'ye örnek oluyor" ifadelerini kullandı.
Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki elimiz ayağımız diyen Başkan Özhaseki, Muhtarlarla sık sık bir araya geldiklerini ve onlarla sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Başkan Özhaseki, "Muhtarlarımızın şehirle alakalı bir düşünceleri varsa, bir araya gelsinler konuşsunlar diye belediyemize ait olan bu binayı onlara tahsis ettik, umarım arkadaşlarımız burada şehirle alakalı güzel kararlar alırlar ve bizlere yardımcı olurlar" şeklinde konuştu.
Vali Orhan Düzgün ise yaptığı konuşmada, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'na yer tahsis eden Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de bir İlke imza attığını söyleyerek, Türkiye genelinde muhtarları tek çatı altında toplayan ilk belediyenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların Ardından İç Anadolu Mahalle muhtarları federasyonu binasının açılışı gerçekleştirildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39