• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİLERE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİLERE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK
KAYSERİ TARIMDA DA CANLANACAK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçiler için alınan ve toplam bütçesi 2 milyon TL olan 57 adet tarım araçları düzenlenen tören ile ilçe ziraat odalarına dağıtıldı. 
Kent meydanında düzenlenen törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Doğan, Hava Talay Çalış, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ilçe ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür etti. Güneş, “İlimiz sanayi ve ticareti ile ön plana çıkmaktadır ama bugün ki bu program Kayseri’de tarım ve hayvancılığın iyi durumda olduğunu göstermektedir. Bu kapsamda bize destek veren büyükşehir belediye başkanımıza tüm çiftçiler adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

20151020aw554660_07.jpg
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, insanların doğduğu yerlerde doymalarının çok önemli olduğunu söyledi. Çelik, “En büyük hedeflerimizden biri insanların doğduğu yerde doyurmaktır. İnsanlarımızın ilçelerde, beldelerde ve köylerinde yani doğdukları yerde geçimlerini sağlamalarına kapı aralayacak, daha modern şartlarda tarımsal faaliyetler yapmalarına yardımcı olacak tarım aletlerinin ve makinelerinin dağıtımını yapıyoruz. Ayrıca 5 ilçemize de cenaze araçlarını teslim edeceğiz. Toplam maliyeti eski parayla 2 trilyon TL’yi bulacak. Kırsalda yaşayan hemşerilerimizin daha verimli topraklarda, daha modern imkanlarla ekip dikecekler. Dolayısıyla şehre göçmek gibi bir zorunluluğa yönelmeden geçimlerini sağlamalarına katkı vereceğiz. Bir şehrin ekonomik değerleri arasında turizm, ticaret, endüstri ve sanayi olacaktır ama tarımın o şehre verdiği katkı diğer sektörlerden çok daha farklıdır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de, “Mustafa başkan çiftçi arkadaşlarımızı düşünerek bir proje gerçekleştirmiş. Bugün burada büyük fedakarlıklarla ortaya koydukları bu projenin gerçekleştiğini görmek hepimiz için umut verici bir hadisedir. Yıllar öncesinde bu yola bir mantık ortaya koyarak çıkmıştık ve o günden bugüne de bütün belediye başkanı arkadaşlarımız bu mantıkla hareket ettikleri için Kayseri’de belediyecilik alanında ve diğer gelişmelerde süper bir başarı gösteriliyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından alınan 15 adet katı gübre dağıtım römorku, 13 adet ağır tip goble makinasi, 10 adet taş toplama makinası, 9 adet seyyar tip selektör, 6 adet sabit tip selektör ve 5 adet cenaze yıkama aracı ilçelere verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39