• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

BÜYÜKŞEHİR'İN ÇİFTÇİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR'İN ÇİFTÇİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırıya tepki gösterdi. Başkanvekili Mehmet Savruk, "Bu iğrenç saldırıyı yapanları ve terörün yanında olanları lanetliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı teröre tepki ile açıldı. Meclis Başkanvekili Mehmet Savruk, huzur ve güvenliğimize, birlik ve beraberliğimize, birlikte yaşama arzumuza karşı olanların bir terör eylemi daha gerçekleştirdiğini belirtti. Hain saldırıya tepki gösteren Mehmet Savruk, "Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu iğrenç katliamı yapanları, terörün karşısında değil yanında yer alanları, bu korkunç saldırıyı fırsat bilip ortamı provoke edenleri lanetliyoruz. Terör destekçileri unutmasınlar ki, destek verdikleri terör onlardan istediğini alamadığı anda aynı şekilde onları da vuracaktır. Asla şüphemiz yoktur ki, uğruna severek can verdiğimiz Türkiye'miz, karşısında kim olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden mihrakları ortadan kaldıracak güç ve imkana sahiptir. İnanıyorum ki masum insanların kanı ile kötü amaçlarına erişmek isteyenlerin sonu hüsran ve gözyaşı olacaktır. Böylesi bir günde bizlere düşen önemli bir görev vardır. Bu görev, kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize sahip çıkmaktır. Bunun için de toplumumuzu kin ve nefrete sevk edebilecek, birbirimize düşürecek, düşman edecek söz ve tutumlardan titizlikle kaçınmaktır. Çok açıktır ki, ülkemiz ağır bir saldırı ile karşı karşıyadır. Kimsenin kimseyi istismar edeceği gün değildir. Şimdi bir olmak, beraber olmak, sonuçta güçlü olmak ve dik durmak günüdür. Bizlere çok büyük elem veren bu terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.
YENİ HOBİ BAHÇELERİ GELİYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi teröre gösterilen tepkinin ardından toplam 77 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Komisyonlardan gelen taleplerin görüşülerek karara bağlandığı mecliste hobi bahçelerinin artacağına ilişkin bir madde de görüşüldü. Selçuklu Hobi Bahçesi'nin Hacılar Yolu tarafında bulunan 95 bin metrekarelik arazinin hobi bahçesine dönüştürülmesi için gerekli çalışmanın yapılmasına ilişkin talep meclis üyelerince kabul edildi.
BÜYÜKŞEHİR'İN ÇİFTÇİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen bir başka konu da süt takip ve kalite kontrol sisteminin kurulmasına ilişkin maddeydi. Çiftçilerin almakta zorluk çektikleri onlarca tarımsal makineyi alarak; çiftçiye destek, tarıma da can suyu veren Büyükşehir Belediyesi süt takip ve kalite kontrol sistemi kurulmasına da destek verecek. Sütün üreticiden soğuk hava depolarına ulaştırılması aşamasında kullanılacak takip sistemi ve kalite kontrol sistemi için Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak olan cihazlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne verilecek ve bu sistemle çiftçiye bir destek daha verilmiş olacak. Konuyla ilgili meclis gündemine gelen madde oybirliği ile kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39