• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Büyüksimitçi, Sanayiciler olarak her türlü riski almaya hazırız

Büyüksimitçi, Sanayiciler olarak her türlü riski almaya hazırız
"Kayseri sanayisine faydalı olmaya çalışacağız"

kayseri38-059.gif

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, "Sanayiciler olarak her türlü riski almaya hazırız." dedi. 


KAYSO Yönerim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, düzenlediği basın toplantısı ile yeni yönetimi tanıttı ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KAYSO'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Mehmet Büyüksimitçi, "Bütün dünyada petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber hammaddeler çok ucuzladı. Dolayısıyla çelik ve çelik mamulleri veya petrol kimya ürünlerinden mamul bir takım ürünlerde hammadde fiyatları düşünce sizin de satış fiyatlarınız düşüyor.

Bizim önemli pazarlarımızdan olan Irak ve Suriye gibi Ortadoğu coğrafyasında olanlar Türkiye ihracatını etkilediği gibi Kayseri ihracatını da etkiledi. Bizim ürettiğimiz mal cinslerinde bir takım ürünlerde ciddi satışlar yapıyorduk.

Onlardan etkilendik ama bir şekilde telafi edeceğiz. Zaten hedefimizde budur. Hem ürün çeşitliliği anlamında ne yapabiliriz, hammaddelerimizi nasıl artırabiliriz hem de değişik pazarlarda mutlak surette durumumuzu düzeltmemiz lazım. 7 milyar insanın yaşadığı dünyada sadece bu coğrafyaya satış yapacağız diye bekleme şansımız yok" ifadelerini kullandı.

"Sanayiciler olarak her türlü riski almaya hazırız"
5 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte sanayici olarak her türlü riski almaya hazır olduklarını belirten Büyüksimitçi, "Bankalar savaş riski gördükleri için kendilerine göre bir takım tedbirler alıyorlar. Şuanda herkesin taşın altına elini gerekirse gövdesini koyma zamanıdır. Bankalarda bu işe katkı vermek durumundadır.

Etrafımızda ciddi tehlikelerin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Sanayici olarak biz her türlü riski her zaman almaya hazırız. Bu işi bir seferberlik halinde, yapımızı bozmadan hızlıca koşup ne yapabileceğimizi düşünmek zorundayız.

Bu bir ekonomik savaştır. Bankacılarında çok ciddi olarak bu işe biraz fedakarlık göstermeleri önemlidir. 15 Temmuz ve sonrasında gelişen hadiselerle ilgili bir takım bankaların yaptırımları var.

Onlar için kimse bir şey demiyor. Firmalarımızın da bu işten zarar alamadan çıkması lazım. Hiçbir problem yokken normal nakit akışıyla devam edecek olan firmalarımız, küçücük bir problemden sıkıntıya girebilirler. Bu hassas bir konudur. Bu konuda anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Elimizden geldiği kadar ortak paydamız olan Kayseri sanayisine faydalı olmaya çalışacağız"


Düzenlenen basın toplantısında konuşan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya da, "1 yıl süreyle görevlendirdik. 1 yıl içerisinde acil eylem planlarımızın neler olması gerektiğini bir haftadır başkanımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle tartışıyoruz.

Gündemimizde firmalarımızın çok acil durumda finansman konusuyla ilgili sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. Buna yönelik çözüm bulabilmenin yollarını ve sıkıntılarla ilgili çözümleri gerekli mercilere aktarabilmemiz ve elimizden geldiği kadar ortak paydamız olan Kayseri sanayisi ve Kayseri sanayisi tüccarlarının sıkıntılarını biran önce bir nebzede olsa elimizden geldiği kadar gidermenin çabası içerisinde olacağız. Tabi ki zor bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu.


Özkaya, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Malum süreçten sonra bir takın arkadaşlarımız bir takım firmalarda hissedar oluşundan dolayı bir takım sıkıntılara girdi. Kişiyle alakalı olan bir işin firmanın ortaklarını da olumsuz bir şekilde etkiledi.

Firmanın piyasadaki tedarikçileri tarafından şüpheyle yaklaşıldı ve piyasada böyle bir olumsuzluğun domine etkisi yarattığından dolayı 1., 2. Ve 3. Kırılmalara kadar bu işin gittiği ve dolayısıyla sistemde bir takım sıkıntıların meydana geldiği görülmektedir.

Bankalarımızın genel müdürlükleri bir takım inisiyatifleri şubelere atmış durumdalar. İnşallah kısa vadede en önemli konularımızın başına olan bu konuda biz bir mesafe almak istiyoruz. Aksi takdirde millete mal olmuş firmalarımızı kaybetmek hakikaten Türkiye’ye verilebilecek en büyük zarardır. Hatta bu tür firmalarımızı kaybetmek bir darbedir. Bizler için ekonomik bir darbe olabilir. Onun için bu konuda ilgili kurumların, kuruluşların ve bizlerin pozitif bir algıyla hayatımızı normale döndürmeliyiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39