• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN GÖRKEMLİ HAZIRLIK

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN GÖRKEMLİ HAZIRLIK
KAYSERİ’DE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN GÖRKEMLİ HAZIRLIK

Kayseri’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Kayseri Valiliği tarafından organize edilen program çerçevesinde 100 bin fidan toprakla buluşturulacak, tiyatro, konser, şiir ve konferans sunumları yapılacak, sportif müsabakalar ile tırmanış gerçekleştirilecek, hatim ve mevlit programları düzenlenip, ecdada 100 bin mektup yazılacak. 
Vali Orhan Düzgün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.
Vali Düzgün, bir milletin varoluş mücadelesinin 100’üncü yılında, günümüze kadar aktarılan hissiyat ve maneviyat ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlanacağını ve bu zaferin kazanılmasında “Ya istiklal, ya ölüm” parolası ile canlarını feda eden aziz şehitlerin anılacağını ifade etti.

20150312aw350201_02.jpg
Çanakkale Zaferinin 100’üncü yılı olması sebebiyle 2015 yılı anma ve kutlamalarının daha anlamlı olacağına işaret eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
“Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne şerefli ve haysiyetli bir millet olarak yaşamıştır. Bu karakteristik özelliklerini devam ettirebilmesi ancak ve ancak istiklal ile mümkün olmuştur. Tam istiklal yolunda, insanlık tarihinde eşine az rastlanır tarzda bir zaferin 100’üncü yılını kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bir asır boyunca devam eden bu heyecan bu yıl daha da anlamlı hale gelmiştir. 100’üncü yılında şanlı zaferin kutlamaları ve bu uğurda şehit düşmüş vatan neferlerini anmak da farklı bir anlam kazanmıştır. Bu vesileyle ilimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla birçok proje ve etkinlik hazırlanmış ve anma törenleri planlanmıştır”
- 13 FARKLI PROJE VE ETKİNLİK
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı Başkanlığında oluşturulan komite, Kayseri’de 13 farklı proje ve etkinliğin amacına uygun gerçekleştirilmesi amacıyla çalışıyor.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak 13 Mart Cuma günü tüm camilerde Çanakkale Zaferi konulu hutbe okunacak. 14 ve 15 Mart tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Satranç Turnuvası düzenlenecek. 16 Mart Pazartesi günü ise Kocasinan Kaymakamlığı’nın Şehitlerin anısına 100 bin fidan dikme etkinliği gerçekleştirilecek. Kuzey Çevre Yolu üzerinde yapılacak dikime Kayseri Şeker Fabrikası da 20 bin fidan ile destek verecek. Yine Kocasinan Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Çanakkale konulu konferanslara 17 Mart Salı günü devam edilecek. Konferans ile 35 bin öğrenci sayısına ulaşılmış olacak. Aynı gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Şehitleri Anma Tırmanışı” gerçekleştirilecek.
İl Müftülüğü’nün 18 Mart’ta halka açık 4 bin 700 hatim için Hatim Mevlit Programı’nı Hunat Camii’nde gerçekleştirmesinin ardından aynı gün saat 18.00’de Kadir Has Kongre Merkezi’nde konferans gerçekleştirilecek. Konferans sırasında vatandaşlara 5 bin adet Seyit Onbaşı heykelciği hediye edilecek.
19 Mart Perşembe günü 3 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenleyeceği “Ecdada 100 bin Mektup” projesi saat 19.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda halka açık şekilde gerçekleştirilecek. Yine aynı gün Ahmet Nedim Kilci tarafından “Çanakkale Zaferi” konulu konferans Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 10.00’da, Kocasinan Kaymakamlığı’nın “1915-2015 Biz Hep Buradayız” adlı tiyatro oyunu saat 19.00’da halka açık şekilde gösterime girecek.
Kocasinan Kaymakamlığı’nın konser ve şiir dinletisi 20 Mart Cuma günü saat 19.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. 21 ve 22 Mart tarihlerinde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitleri anısına halka açık yüzme müsabakaları yapılacak.
Öte yandan Çanakkale Zaferi konferansları çerçevesinde Kocasinan Kaymakamlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ettiği ve derslerinde başarılı olan 1000 öğrenci Çanakkale ve Bursa'ya götürülecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39