• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Caner Galatasaray'da da Fenerliydim!

Caner Galatasaray'da da Fenerliydim!
Sezon sonunda kulubüyle sözleşmesi bitecek olan Caner Erkin, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Ercanlar'a yaptığı açıklamada, "İlk imzayı atarken Başkan Yıldırım'ın uygun gördüğü şartları ses çkarmadan kabul ettim. Şimdi de başkanımızla pazarlığa girmem. Hak e

"Caner'i gönderin gitsin"


Sarı-lacivertli renklere gönül verenlere “Şampiyonlukta büyük payı olan en önemli isim kim?” kim diye sorsak bir çok kişi tereddütsüz 'Caner Erkin' cevabını verir. Biz de sahada enerjisi bitmeyen, hırsıyla dikkat çeken ve geleceği merak edilen Caner’e sözü bırakıyoruz...

Sezon senin için nasıl geçti?
İnanılmaz bir sezon oldu. Bunda da en büyük etken takım oyunu oynamamızdı. Tek tek tüm takım arkadaşlarım iyi bir sezon geçirdi.

Galatasaray ’da oynarken bile Fenerbahçeli olduğunu gizlemedin. Fenerbahçelilik nereden geliyor? Fenerbahçeli olduğumu hiç gizlemedim. Bütün sülalem Fenerbahçeli. Türkiye ’de bu konular çok abartılıyor. Liverpool’da oynayan bir oyuncu, 'Chelsea taraftarıyım' diyebiliyor. Carrager 15 sene Liverpool’da oynayıp, 'Everton taraftarıyım' diyebiliyor. Bunları aşalım. O zaman da söylediğimde de bu çok büyütülmüştü. Başımızda Rijkaard vardı. Doğal karşıladı.

'Ünal Aysal dua etsin ben yoktum'


İYİ OYNAMAM YANLIŞ ANLAŞILMASIN

En az para kazanan oyunculardan biri olman seni etkiledi mi?
O kontratı geldiğimde kabul ettim. Başkan böyle uygun gördü. Ben de sesimi çıkarmadım. Belki son sene böyle bir performans göstermem yanlış anlaşılabilir. Bu tamamen tesadüf. Başkanımızla hiçbir zaman para pazarlığına girmem. Bana hak ettiğimi verecektir.

Kariyerini nasıl görüyorsun. Hata yaptın mı?
Yaptıklarımı hata olarak görmüyorum. 18 yaşımda Rusya’ya gittim ve bana çok şey kattı. Türkiye’de genç kavramı Avrupa’ya göre değişik. Avrupa’da 17-18-19 yaşında inanılmaz performanslar gösteriyor oyuncular.

Kariyer olarak başka hedefin var mı? 3 hafta sonra sözleşmem bitiyor. Başkanımızla pazarlık yapmam. Onunla konuşmadan kimseyle görüşmeyeceğim. Anlaşacağımı düşünüyorum. Fenerbahçe ile özdeşleştim. Türk futbolcusu Avrupa’ya gitmeli. Ben de Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek isterim…

YAZILIP, ÇİZİLENLERE ASLA KULAK ASMIYORUM

Özel yaşamın ve sözleşmenle ilgili çok spekülasyon yapıldı. Kulak astın mı?
Türk futbolcuların büyük bir bölümü kendileri hakkında ne yazıldığına bakıp buna kafayı takıyorlar. Böyle olmamalı. Beni tanıyan bilir zaten. Basın ile çok ilişkisi olan bir insan değilim. Sizin hakkınızda bazı şeyler söylendi mi bunu sineye çekmek gerek. Yanlışlarınızı değerlendirip öz eleştiri de yapmalısınız. Tabi ki bu psikolojik olarak zor bir şey

Kişilik olarak güçlü müsün?
Çok yanlış şeyler yazıyorlardı. Onlara hiçbir şekilde cevap vermedim. Onlara cevap versem belki farklı şeyler olacaktı. Ama ben sessiz kaldım. Bundan sonraki hayatımda da böyle kalmaya devam edeceğim.

F.Bahçe ve G.Saray'ın istediği futbolcu


DÜNYA BİR YANA ÇOCUKLAR BİR YANA

Lösemili çocukları ziyaret eden ve onları hediyeleriyle mutlu eden Caner, sözünü sakınmadı. Şampiyonluktaki bilinmeyenleri ve hedeflerini anlattı.

Milli Takım ve Fenerbahçe’nin vazgeçilmez sol kanat oyuncusu ile röportaj için Medical Park Göztepe Hastanesi’nde bir araya geldik. Caner, lösemili çocuklarla bir araya gelecekti. Kendisiyle buluştuk ve sohbete başlamadan Caner, çocuklara Fenerium’dan hazırladığı hediye paketlerini takdim etti. Hastanenin başhakemi Ali Kemal Gürbüz ile birlikte çocukları tek tek ziyaret eden Caner, miniklerin yüzünü güldürdü. Zaman zaman duygulu anlar da yaşayan Caner’in çocuk sevgisi gözlerinden okunuyordu. Caner, “Dünya bir yana, çocuklar bir yana” diyerek, sevgisini de dile getirdi. Sahada hırçın, dışında ise adeta bir melek olan Caner ile şampiyon bitirilen sezonla ilgili her şeyi konuştuk… Sözünü sakınmadı, bize bir çok konuda bilinmeyenleri ve gelecek planlarını anlattı...

HOCALARIMLA HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM

Bir çok hocayla çalıştın. Sana en büyük katkıyı hangisi yaptı?
Rijkaard tartışılmayacak bir teknik adamdı. Avrupa futbolu hakkında bilgiler verdi, bana eksikliklerimi anlattı. Bir teknik adamın gelip sizinle birebir konuşması çok güzel bir şey. Sonra Aykut Kocaman ile çalıştık. Beni çok iyi anladı. Ben de onu çok iyi anladım. Onunla da baba oğul gibiydik. Joker gibiydim. Benim tarzımda oyuncuları çok sever Aykut hoca. Her yerde oynattı beni. Sağda, solda, bekte. Onunla da çok iyi bir diyaloğumuz vardı. Ersun Yanal’ı söylemeye gerek yok. Beni çok iyi tanıyor. Çocuk yaşlardan itibaren biliyor. Onunla da iyi bir ilişkimiz oldu. Çok güzel bir şampiyonluk yaşadım. Teknik adamlarımla sıkıntım olmadı.

YANLIŞ YAPTIM AMA GOL OLDU

Lazio’ya geçen sezon attığın gol mükemmeldi. Neden ilk anda vurmamıştın topa?
Webo çok güzel bir pas vermişti. Sonra Salih beni gördü. Karşımdaki Ciani çok iri yarı bir oyuncuydu. Topu aldığımda kaleyi göremedim. O kadar iri bir oyuncuydu ki açımı tamamen kapattı. Ben de sağ ayağıma doğru topu aldım. Aslında yanlış yapmıştım. Ondan sonra sadece kalecinin sağ tarafı boştu. Vurdum. O noktaya gitti. Kaleci de uzanamadı. Gol olmasaydı maç sıkıntıya girebilirdi.

Roma'nın Salih Uçan inadı


FORMAYI SANA VERMEYECEĞİM

Ersun hocam beni sol bekte oynatacağını söylediğinde, cevabım şu oldu; bir daha o formayı alamayacaksın. Dediğimi yaptım.

Sol bek oynamaya nasıl karar verdin?

Arsenal maçından önce Ersun Yanal “Seni bek oynatacağım” dedi. Ben de, “Sen benim nasıl bir karakterde oyuncu olduğumu biliyorsun” dedim. Ondan sonra bek oynamaya başladım. Hocaya esprili bir şekilde “Bana bu formayı verdiğinde bir daha alamayacaksın” dedim. O da bana daha sonra bir konuşmamızda “Bak dediğini yaptın. Ben de dediğimi yaptım. Futbol yaşamın çok daha iyi bir duruma geldi” demişti. Hoca ile futbolcu arasındaki bu diyaloglar çok hoş. Hocama karşı sözümü tuttuğum için ben de çok gururluyum. O da çok gururlu. Her şeyi yaptığıma inanıyorum.

HOCA BENİ ÇOK İYİ TANIYOR

Bu sezon performansın hiç düşmedi. Bunu nasıl başardın?
İlk defa bu kadar uzun süre oynadım. Değişik mevkilerde oynuyordum. Hocam beni tanıyor ve uzun süre oynattığı zaman benden bu verimi alacağını biliyordu. Şans verdi. Ben de onu kullandım.

ARKADAŞLARI İÇİN NE DEDİ?

Dirk KUYT
Çok düzgün ve karakterli bir insan. Bunu herkese kanıtladı. Bu yaşta, bu özveri ile oynaması takdir edilmeli. Herkese örnek olabilecek bir isim.

Emre BELÖZOĞLU
Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi yerli oyuncularından biri. Onunla birlikte oynamak her futbolcu için büyük bir şans. Ayrıca çok da iyi kaptan.

Volkan DEMİREL
Zaman zaman inanılmaz özveri ile oynuyor. Bazen de inanılmaz ağrılarla sahaya çıkıyor. O da benim gibi eleştirilere kulak asmıyor. Büyük eldiven.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39