• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Cansel'in intihar etmesine sebep olan öğretmen tahliye oldu

Cansel'in intihar etmesine sebep olan öğretmen tahliye oldu
Kayseri’de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., 3 suçlamadan tahliye olurken, müstehcen fotoğraf göndermek ve almaktan hapis cezasına çarptır

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

Kayseri’de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., 3 suçlamadan tahliye olurken, müstehcen fotoğraf göndermek ve almaktan hapis cezasına çarptırıldı. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak', 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından yargılanan matematik öğretmeni Bayram Ö. ile avukatı, intihar eden Cansel Buse K.'nın babası Mustafa K. ile avukatları Kamil Avşaroğlu hazır bulundu.

TUTUKLU MATEMATİK ÖĞRETMENİ BAYRAM Ö.'NÜN AVUKATI MEDYAYI OLAYI ÇARPITMAKLA SUÇLADI
Tutuklu sanık matematik öğretmeni Bayram Ö., "Pişmanım söyleyecek bir şeyim yok" diyerek savunmasını yaptı. Sanık avukatı Selim Baz ise iddianamenin medyanın yaptığı haberler ile mağdurenin arkadaşlarının ifadelerinden etkilendiğini ileri sürerek, "Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi, bakan düzeyindekiler tarafından bile ilgili ilgisiz açıklama yapıldı, olayı çarpıtmış. Medyanın bu baskısından dolayı iddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yoksa yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206'dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır" diyerek savunma yaptı.

CANSEL'İN BABASI MUSTAFA K.: "BEN DE SENİN İÇİN HİKAYE YAZACAĞIM"
Baba Mustafa K. mahkeme heyetinin kararı açıklamak için ara verdiği sırada tutuklu sanık Bayram Ö.'ye dönerek, "Buradan alacağın cezanın önemi yok. Zorbalık nasıl yapılıyor herkes görecek. Ben senin yazdığın hikayeyi satır satır burada okudum. Ben de senin için hikaye yazacağım" dedi.
Mahkeme heyeti, aradan sonra yeniden duruşma salonuna dönerek tutuklu matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında kararını açıkladı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı 'Nitelikli Cinsel İstismar, Basit Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak' suçlarından beraat ettirdi. Ayrıca, nitelikli cinsel istismar suçundan açılan dava, Cansel Buse K.'nın 17 yaşında olmasına rağmen rıza ile ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği için düşürüldü.

Sanık Bayram Ö., TCK 226/3 'cinsel içerikli fotoğraf göndermek' suçundan 1 yıl hapis cezası aldı ancak bu 10 aya indirildi. Mahkeme bu cezayla ilgili olarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. TCK 226/3'ün birinci fıkrası uyarınca cinsel organını gösteren fotoğrafı almaktan 5 yıl ve 600 gün adli para cezası verildi, bu karar ise 4 yıl 2 aya indirildi. Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.
Duruşma çıkışında Cansel Buse K.'nın babası Mustafa K., basın mensuplarının Özgecan olayını hatırlatması ve katillerinin öldürülmesini sorması üzerine, "Ben Özgecan'ın babası kadar meşrebi geniş biri değilim" derken, ailenin Avukatı Kamil Avşaroğlu, "Verilen karardan memnun değiliz. Kararı temyize göndereceğiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39