• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Çelik Belsin-Nuh Naci yazgan Bölge Hastanesi tramvay hattı başlıyor

Çelik Belsin-Nuh Naci yazgan Bölge Hastanesi tramvay hattı başlıyor
Belsin Anafartalar-Termina-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Tramvay Hattı projesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız üstlenmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın Bakanlar Kurulu’ndan geçerek Resmi Gazete’de yayımlandığı müjdesini verdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kısa süre önce AK Parti İl Kongresi için Kayseri’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşmeler yaparak Belsin-Terminal-Bölge Hastanesi Tramvay Hattı’nı gündeme getirdiklerini ve bu hattın bakanlıkça yapılması için söz aldıklarını hatırlattı.

Bu aşamadan sonra hattın yapılması için Bakanlığın istediği Ulaşım Master Planı’nı tamamladıklarını ve hattın yapımı ile ilgili diğer çalışmaları yaparak konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, nihayetinde böylesine önemli bir yatırımın yapılması için Bakanlar Kurulu’nun onay verdiğini söyledi. 

Bakanlar Kurulu’nun 2018/11363 sayılı kararının 16 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Karar çerçevesinde Belsin Anafartalar-Termina-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Tramvay Hattı projesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız üstlenmiştir. Mevcut 34 km’lik raylı sistem hattına ilave olarak yapılacak olan 7 kilometrelik Tramvay Hattı’na Bakanlığımız bu yıl içinde başlayacaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu hat üzerindeki iki ayrı köprülü kavşağın yapımını gerçekleştireceğiz. Kayseri’ye önemli bir yatırımı kazandıracak olan Bakanlığımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve Hükümetimize şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu yıl bir değil iki tramvay hattının başlayacağını da vurguladı. Belsin-YHT hattının yanı sıra Talas-Mevlana ile Aşık Veysel Bulvarı arasındaki hattın yapımına da bu yıl başlayacaklarını ifade eden Başkan Çelik, bu hattın yapımını Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceğini kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, iki ayrı raylı sistem hattıyla birlikte Kayseri’deki toplu ulaşımın çok daha konforlu bir şekilde daha da yaygınlaşacağını ve ulaşımın çok daha fazla rahatlayacağını sözlerine ekledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39