• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Çelik; Kocasinan'ı Daha da Büyüteceğiz

Çelik;  Kocasinan'ı Daha da Büyüteceğiz
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 10 mahallede kentsel dönüşümde yapılacak yaklaşık 20 bin yeni konut inşaatıyla 1.5 milyar liralık kaynağın doğrudan Kocasinan ve Kayseri ekonomisine gireceğini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirerek seçim öncesi verdiği sözleri nasıl gerçekleştireceğini ve ulaşacağı hedeflerini anlattı.

        

         155 bin hektarlık Kocasinan'da yaşayan 372 bin kişiye hizmet etmek için göreve başladıklarını hatırlatan Başkan Çelik, "Nezih bir seçim süreci yaşadık, kimseyi kırmadan, incitmeden, kavgaya gürültüye girmeden geçirdik.  Projelerimize odaklandık, yapacağımız işleri anlattık. Belediyeciliğin ideoloji yapma yeri olmadığını, hizmet etme yeri olacağını vurguladık. Mahallelerimizin tamamına yakınında toplantılar yaptık, köylerimizi dolaştık. Meslek odaları ve STK'ları ziyaret ettik. Hemşerilerimizle ve esnaflarımızla  görüştük. 60 günde 25 bin kişiyle yüz yüze, göz göze tanışma imkanı bulduk. Tabii ki çalışmalarımızın sonucunu da aldık.  % 57.5'luk bir oranla ipi göğüsledik. Başlangıçta oyunu en fazla arttıran ilçe olma hedefi koymuştuk. Hamdolsun % 11'lik bir oranla oyunu en fazla arttıran ilçe olduk, hedefimizi tutturduk. Bundan sonraki hedefimiz ise Kocasinan’ı  büyütmek olacak. Kocasinan büyürse, gelir seviyesi de büyür. Kocasinan büyürse, yeni iş alanları açılır. Kocasinan büyürse, kamu kaynaklarından alacağı pay büyür. Dolayısıyla bizim ana hedefimiz Kocasinan’ı büyütmek olacak" dedi.

 

         Temel belediyecilik hizmetlerinin bir belediye başkanının yapması gereken asli görevler olduğunun altını çizen Başkan Çelik, "Kocasinan’ı inşaat sektöründe, ticarette, sanayide, turizmde, eğitimde ve sağlıkta büyütmek bizim asıl hedefimiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle nüfusumuzu büyüteceğiz. Nüfus artışı beraberinde kamu kaynaklarından alacağımız payları büyütecek ve gelirimiz artacak. Kentsel dönüşümle beraber Kocasinan'da inşaat sektöründe olağanüstü bir büyümeye şahit olacağız." diye konuştu.

 

         Başkan Çelik şöyle devam etti; "Sağlık sektöründe kamu ve özel hastanelerimizin büyük bir kısmı da bizim Kocasinan'da bulunmaktadır. Bu sektörü daha da büyütmek için belediyemizce verilebilecek destekler hedeflerimiz arasındadır.  Kocasinan’da yapılan  esnaf siteleri ve ticaret merkezlerine ilaveten, ihtiyaç duyulan yeni siteler yapacağız. Kayseri ekonomisine katkı sağlayacak Erciyes projesi gibi, Kocasinan'da turizmi canlandıracak Yamula ve Bayram Hacı Barajımız var. Buralara yapacağımız yatırımlarla Kocasinan'da turizmi geliştirmek hedeflerimiz arasındadır. Kocasinan'da yaşayan hemşerilerimizin her kesiminin faydalanabileceği, sosyal yönden kendini geliştireceği imkanlar sağlayacağız, mekanlar ve tesisler yapacağız. Kocasinan'da biri devlet, diğeri vakıf olmak üzere iki üniversitemiz bulunmaktadır.  Abdullah Gül Üniversitesi'nin ve  Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nin büyümesini ve gelişmesini sağlamak, çok daha modern bir fen lisesi kazandırmak eğitim hedeflerimiz arasındadır."

 

         Açıkladıkları projeleri  iyi planlayarak adım adım hayata geçireceklerini belirten Başkan Çelik, "Bir kez daha yineliyorum; Önceliğimiz kentsel dönüşüm projeleri olacak. Hiç vakit geçirmeden planlama ve projelendirme işine başlayacağız. Mahalle evleri, kadın gelişim merkezleri, modern semt pazarlarının hemen projelerini hazırlattırıp birkaç ay içinde temellerini atacağız. Baraj yolunun yapımını hemen tamamlayacağız. Orta yolun projelendirilmesine bir an önce başlayacağız. Hemşerilerimizle birebir görüşerek, anketler yaparak öncelikli talep edilen çalışmalara başlayacağız. Fevzi Çakmak ve Mimarsinan mahallelerine hemen girip yol, kaldırım düzenlemelerini yapacak,  temizlik konularını yeniden organize edeceğiz. Nihai hedefimiz hemşerilerimizin mutluluğu ve huzurudur.  İnşallah bunun için gücümüz yettiği kadar çalışacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, ideolojik kaygılar taşımaksızın, hemşerilerimize hizmet edeceğiz" şeklinde görüşlerini aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39