• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Çelik: Paralel Yapı BDP'ye Çalıştı

Çelik: Paralel Yapı BDP'ye Çalıştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Gül'ün çekişmeli bir ortam oluşturmayacağını belirtirken, Şanlıurfa'daki yerel seçim sürecinde paralel yapının BDP'ye çalıştığını söyledi.

Paralel yapının AK Parti aleyhine çalıştığını belirten Çelik, "Şanlıurfa'da bir oyun bile verilmemesi konusunda büyük çaba harcadılar. AK Parti'ye oy vermeyince BDP'den başka alternatifi yok zaten" dedi.

Sabah gazetsine konuşan Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminden paralel yapıya kadar gündemdeki soruları yanıtladı.

Çelik'in mesajları şöyle:

''AK PARTİ'YE OY VERMEYİN''

Paralel yapının dershanelerde çocuklara telkinde bulundukları veliler tarafından bize iletildi. Bu süreç başlamadan önce adaylar ile ilgili talepleri olmuştu. Talep ettikleri adaylara bile oy vermediler. Şanlıurfa'da bir oyun bile verilmemesi konusunda büyük çaba harcadılar. ''AK Parti'ye vermeyin'' dediler. AK Parti'ye oy vermeyince BDP'den başka alternatifi yok zaten. AK Parti karşısında bu tarz yapılanmalar başarılı olamaz. Müthiş bir Başbakan sevgisi var. Başbakan cumhurbaşkanı adayı olsun Urfa'dan yüzde 80-90 oranında oy alır.

''YORACAK BİR ORTAM OLUŞMAZ''

Başbakan'ın cumhurbaşkanlığına aday olma talebini hissediyoruz. Kimse Başbakan'ın alacağı karara karşı çıkmaz... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın alacakları kararın çok isabetli olacağı inancındayım. Bizleri tartıştıracak, üçüncü şahısları yoracak, çekişmeli, tartışmalı bir ortam oluşturmazlar.

''YARALAYICI LAFLAR''

İki deneyimli siyasetçi, devlet adamının tavırları, duruşları, geçmişleri ortadayken boyundan büyük lafların edilmemesi gerekiyor. Çıkıyor üçüncü şahıslar boyundan büyük, iki kişi arasındaki hukuku bilmezcesine bazı ifadeler kullanıyor. Bunlar yaralayıcı oluyor.

PARALEL YAPI DİNLEDİ Mİ?

("Paralel yapı sizin de telefonlarınızı dinledi mi, tehdit ettiler mi?" sorusuna karşı): "Tehdit herkes için geçerli olabilecek birşey. Siz 10 yıl iktidarda milletvekili, bakan, yetkili bürokrat olan bir kişi günde yüzlerce konuşma yapıyor. Hangi cümlesi ne zaman hangi şartlarda kullanılacak bunları suç deliline dönüştürebilirsiniz.

Mesela, Bursaspor dağılmak üzereydi. Gittim otele, Vali ve Belediye Başkanını yanıma aldım. İşadamlarını çağırdım, '300 biner lira yazıyorum' dedim. 8 trilyon toplayıp valilik hesabına verdik. Valilik boyutunu göstermez almaz benim yaptığım çalışmayı yaparsan büyük suçlama ortaya çıkabilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39