• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Çelik: PKK büyük bir şımarıklık içerisine girmiştir

Çelik: PKK büyük bir şımarıklık içerisine girmiştir
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, çözüm sürecinin bu memleket için, Türkiye için, 77 milyon için hayati önemli olduğunu ifade ederek, “Ancak PKK büyük bir şımarıklık içerisine girmiştir. Türkiye’nin de bu kof tehdit

‘Van Kahvaltısı Guinness Dünya Rekoru’ organizasyonu için dün akşam saatlerinde Van’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, “Bak Hele Bak Yusuf Konak” isimli kahvaltı salonunun açılışı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dün akşamki Gezi ile ilgili gösterile değinen Çelik, “Türkiye’de bakın her şey tüzel, her şey yolunda giderken Türkiye güzelliklere sahne olurken birileri dünyadaki imajımızı zedelemek, ağzımızın tadını kaçırmak adına bu tip şeyler yapıyor. Ben dün Gezicilere Twitter üzerinden bir mesaj yolladım. Dedim ki, “Ey gezici arkadaşlar, şu enerjinizin bir kısmını da PKK’nın yavrularını dağa kaçırdığı yüreği yaralı olan annelere destek olmak için harcarmısınız? Böyle bir şey aklınızdan geçiriyormusunuz?” Haksızlıklara karşı demokratik hakkımızı kullanalım ama böyle yıkarak dökerek maske takarak. Bir insan ağzını niye bağlar? Yüzünü niye kapatır? Bir insan suçlu değilse yüzüne niye maske takar. Dolayısıyla Molotof atarak, polis yakarak, devletin ve vatandaşın malına zarar vererek, ortalığı tahrip ederek demokratik hak kullanıyorum, gösteri hakkımı kullanırım diyemezsiniz. Dolayısıyla Gezi, geçmişte oldu ve acı hatıraları olan bir şeydir. Bu geçmişte bırakmamız lazım. Bizim bir sözümüz var. “Bir posttan iki pabuç çıkmaz”. Geziden medet umanlar şunu bilsinler ki, Gezi ile mezi ile bir yere varamazlar. Halkın önüne sandık gidiyor, halk demokratik hakkını kullanıyor ve iradesini ortaya koyuyor. Bu 30 Mart’ta oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde olacak. Onun için kendi kendimize kötülük yapıp ülkemizin imajını zedelemeyelim. Kötülemeyelim dünyaya” dedi.

Başkanlık sistemi üzerine sorulan soruya cevap veren Çelik, “Başkanlık sistemi Anayasaya değişikliğini gerektirir. Bu gün Türkiye’de AK Parti’nin Anayasayı değiştirecek bir oy çoğunluğu yoktur. 2015’te eğer halkımızın bize anayasayı değiştirecek bir çoğunluk verirse, diğer partilerle bir uzlaşma söz konusu olursa, top yekün bir Anayasa yapmak zaten bizim hedefimizdir, boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

“PKK BÜYÜK BİR ŞIMARIKLIK İÇERİSİNE GİRMİŞTİR”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Çelik, “Çözüm süreci bu memleket için, Türkiye için, 77 milyon için hayati önemlidir. Çözüm sürecinin devam etmesi lazım. Çatışmanın olmaması lazım. İnsanların ölmemesi lazım. Gözyaşının olmaması lazım. Buraların kan ve barutla anılmaması lazım. Ancak PKK büyük bir şımarıklık içerisine girmiştir. Türkiye’nin de bu kof tehditlere karnı toktur. Tekrar eskiye dönmek gibi birilerinin hevesini görüyoruz. Yol kesiyorlar, insan kaçırıyorlar. Vergilendirme kendi adınca insanlardan haraç topluyorlar. Şantiye basıyorlar, araç yakıyorlar. Şimdi devletin sabrını zorluyorlar. Ve hükümet büyük bir kararlılık içerisinde. Bu ortamın bozulmaması için. Bu altın değerinde çözüm sürecinin sonuca ulaşması için. Kardeşliğimizin adına, ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına hükümet üzerine düşen bütün hassasiyeti gösteriyor. Diğer bütün siyesi partilerin, PKK’nın uzantısı olan diğer siyasi partilerin de aynı duyarlılıkla hareket etmesi gerekiyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39