• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesinde incelemelerde bulundu

Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesinde incelemelerde bulundu
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, önümüzdeki ay temel atacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Projenin ilk etabında yapılan çalışmaların son durumunu yerinde gören Başkan Çelik, projenin toplam maliyetinin 4 milyar TL olduğunu belirtti ve Sahabiye Projesi’nin bu büyüklükle Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olduğunu dile getirdi. 
Proje takvimine uygun olarak çalışmaların devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Zemin çalışmaları bittikten hemen sonra yalıtım ve temel atma işine başlayacağız. Nisan ayı içerisinde resmi temel atma törenini de yaparız. Hedefimiz kısa süre içerisinde tamamlayarak hak sahiplerine dağıtmak” dedi. 
İlk etapta 600 kişiye istihdam 
Sahabiye’nin mevcut durumundan bahseden ve depreme dayanıksız, çürük binaların yerini modern ve sosyal donatıları insanca yaşamaya uygun tarzda yapıların alacağını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “İlk etapta 130 bin metrekare toplam inşaat alanı var. Bunun 40 bin metrekaresi zemin altında iki kat otopark. 90 bin metrekaresi ise iş yeri ve konut olan bölümler. Şu an itibariyle 65 kişi çalışıyor; ama iki ay sonra en az 600 kişiye istihdam sağlanmış olacak” diye konuştu. 
İkinci etap görüşmeleri başlıyor 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etap uzlaşma görüşmelerine de başlayacaklarını açıkladı. Birinci etaptaki hak sahiplerine gösterdikleri anlayış için teşekkür eden Başkan Çelik, “Birinci etapta çok kısa sürede uzlaşma sağladık. Hedefimiz 2. etapta da hızlı bir şekilde uzlaşmaları tamamlayıp, bir an önce ihalesini yaparak inşaatlara başlamak. Projenin hızlı ilerlemesi için bir model geliştirdik. 1. etabı belediyenin kaynaklarıyla yapacağız, sonra yavaş yavaş belediye kaynaklarını geri alacak ve proje kendi içinde finansmanını sağlayacak. Bu yaptığımız modelle projeyi en az iki sene öne almış olduk. İnşallah bundan sonraki etaplarda da aynı başarıyı sağlayacağımızdan eminim. Kazasız belasız inşaatı bitirip hak sahiplerine teslim edeceğimiz günleri Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39