• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası

Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası
Sevgilisi Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöp konteynerine atan, bir süre firari olarak arandıktan sonra yakalanıp hakim karşısına çıkarılan Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası verildi
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi Münevver Karabulut Cinayeti davasında bugün kararını açıkladı. Mahkeme cinayetin bir numaralı sanığı Cem Garipoğlu’na 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme kararında çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek suçu vurgusu yapıldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mahkemenin verebileceği en üst cezayı verdiğini söyledi. Avukat Epözdemir mahkeme salonu çıkışında sevincini Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut’a sarılarak gösterdi. Nagihan Karabulut gözyaşı döktü.

DİĞER SANIKLARA 3’ER YIL CEZA, BABAYA BERAAT

Davanın tutuksuz sanıkları Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu suç delillerini yok etmek iddiasından mahkeme tarafından suçlu bulundu. Yine mahkeme, Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlunun da suçluyu kayırmak ve adaletten kaçmasına yardım etmek suçundan mahkum etti. Mahkeme her iki isim için de 3 yıl hapis cezası verdi. Savcılık iddianamesinde cinayete yardım etmekle suçlanan Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’ysa mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Mahkeme Baba Garipoğlu’nun beraatine karar verdi.

YARGITAY ONAYLARSA ANNE VE AMCA DA TUTUKLANACAK

Yine davanın tutuksuz sanıklardan Garipoğlu ailesinin çalışanları Ahmet Batur ve Habip Kurt da sanık Cem Garipoğlu’nun firarına yardımcı olmak ve suçluyu kayırmak suçundan 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı .Mahkeme heyeti cezalarda indirime ve ertelemeye gitmedi. Bu durumda karar Yargıtay tarafından onaylanırsa, hakkında hapis cezası verilen tutuksuz sanıklar da tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

CEM GARİPOĞLU NE KADAR YATACAK ?

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009’da teslim olan Garipoğlu 18 Eylül 2009’da tutuklandı. Garipoğlu aldığı 24 yıllık hapis cezasıyla bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ayrıca, Garipoğlu’nun gözaltına alındığı günden, cezanın Yargıtay’da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylece Garipoğlu 14 yıl daha cezaevinde kalacak.

KARAR DURUŞMASINDA NELER YAŞANDI

Münevver Karabulut cinayetinin bugünkü karar duruşmasında duygusal anlar yaşandı. Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu’nun avukatı, 4 yeni tanığın dinlenmesi için mahkemeden istekte bulundu. Mahkeme karar öncesi bu tanıkları dinledi. Amca Garipoğlu’nun Cem Garipoğlu’nun polisten kaçırılmasına yardımcı olduğu iddiasına karşılık , oğlu eşi ve kayınvalidesiyle o gece evinin bahçesinde görev yapan güvenlikci tanık olarak dinlendi. 4 tanık da Hayyam Garipoğlu’nun evden avukatıyla görüşmek üzere kısa süreliğine ayrıldığını söyledi. Ancak Savcı, bu ifadeleri tutarsız ve gerçekten uzak bulunması için mahkeme heyetinden istekte bulundu. Mahkeme heyeti de tanıkların neden karar duruşmasına geldiklerini daha önce neden ifade vermediklerini sordu. Hayyam Garipoğlu’nun 3 yıl hapis cezası alması, şahitlerin sözlerinin mahkeme tarafından inandırıcı bulunmadığını gösterdi.

ANNE GARİPOĞLU: SON ANA KADAR İNANMADIM

Mahkeme başkanı tarafından son sözleri sorulan sanıklar sırasıyla konuştu. Gözyaşları içinde konuşan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu, cinayet günü evde olmadığını söyledi. Anne suç delillerini karartmak için temizlik yaptığı iddialarının da gerçek olmadığını ifade etti. Cinayet günü iki kızıyla birlikte eve geldiğini söyleyen anne Garipoğlu, "Tarif edildiği gibi korkunç bir manzarayla karşılaşsaydım, kız çocuklarımı içeri sokar mıydım ? Onları ordan uzaklaştırmaz mıydım ? diye sordu. Olay yerinde bulunan suç delillerinde parmak izi olmadığını öne süren anne Garipoğlu o gün eşini bir kez bile aramadığını ama eltisiyle saatlerce telefonda konuştuğunu söyledi. Anne Garipoğlu polisler eve gelene kadar cinayetten haberi olmadığını da öne sürdü. Anne Garipoğlu gözyaşı dökerek, oğlunun böyle korkunç bir suçu işlediğine inanamadığını, teslim olup suçunu itiraf edene kadar da hep cinayetin arkasında başka bir şey var, diye düşündüğünü söyledi.

ANNENİN SÖZLERİNE TEPKİ

Bu sözlerin üzerine duruşma salonunda bulunan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut "Katiller" diye bağırdı. Mahkeme başkanı Süreyya Karabulut’un dışarı çıkarılmasını istedi. Duruşma baba Karabulut olmadan devam etti.

"CEZAM NEYSE ÇEKERİM"

Son sözü sorulan Cem Garipoğlu da önceki duruşmalarda söylediği gibi çok üzgün olduğunu hem kendi ailesinden hem de Münevver’in ailesinden özür dilediğini söyledi. Cem Garipoğlu son olarak cezası neyse çekmeye hazır olduğunu belirtti.

BABA GARİPOĞLU, "YAPTIĞIM TEK HATA OĞLUMU SAKLAMAK"

Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu da karar öncesi mahkeme heyetine karşı son sözlerinde ilginç ifadeler kullandı. Baba Garipoğlu, oğlunun yaptığı şeyin affedilemez bir şey olduğunu söyledi. Nida Garipoğlu, Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut’un "ya sizin çocuğunuz " olsaydı sözlerinin kendisini çok etkilediğini ve bu sözlerin sürekli kulaklarında çınladığını söyledi. Baba Garipoğlu, " ne yapsalar haklarıdır, ne söyleseler yeridir "dedi. Nida Garipoğlu cinayet sonrasında yaptığı tek hatanın oğlunu saklamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39