• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Cemaat ile hükümet fitnesini kim çıkardı?

Cemaat ile hükümet fitnesini kim çıkardı?
Zaman yazarları dün sustular bugün Cemaat bildirisi üzerine yorum döşendiler. Bunlardan dikkat çekeni Mümtazer Türköne imzası taşıyor.

Hükümet ile Cemaat arasındaki kavgayı su yüzüne çıkaran bildiriye Zaman yazarlarından analizler geldi.

Zaman'ın akademisyen kökenli ismi Mümtazer Türköne "Fitne mi?" başlıklı yazısında cemaatin yaptığı açıklamayı yorumladı.

Türköne'ye göre bu açıklama "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın açıklaması, dolan bardağın taşma anını resmediyor".

BARDAĞIN TAŞMA ANI

Fitneyi durdurmak adına açıklamayı yerinde bulan Türköne şöyle yazmış;


Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın açıklaması, dolan bardağın taşma anını resmediyor. Gayet derli toplu, dikkatle kaleme alınmış ve içine aldıkları ile dışarıda bıraktıkları arasındaki sınır özenle çizilmiş. Satır arası okumaya gerek yok; meram berrak bir şekilde ifade edilmiş. "Kol kırılır yen içinde" kavlince, sıkıntıların ortaya dökülmesinden rahatsız olanlar fitne endişesi izhar ediyorlar.

AÇIKLAMA FİTNE ÇIKARIR MI?

(...) Tam tersine, büyüyen fitneyi durdurmanın en etkili yolu bu olmalı. Fitne ortalık yerde konuşarak ve tartışarak değil, kapalı kapılar arkasında fısıltılarla büyür. Demokrasinin sunduğu imkânları neden kullanmayalım? Yıllardır Abant Platformu yönetim kurulu üyesi sıfatıyla, bu sıkıntıların nasıl ortaya çıktığını ve büyüdüğünü takip ettim. Doğru olan şeffaflık. O kadar doğru ki, fitnenin önlenmesi ancak bu şeffaflıkla mümkün.

FİTNENİN KAYNAĞI NE?

Fitnenin kaynağı, AK Parti'nin veya Başbakan'ın tercihleri değil siyasetin doğası. Parti doğası gereği, kendi içinde kıran kırana rekabeti işleterek işleyişini sürdürür. Lider bu rekabeti yönettiği için vazgeçilmez olur. Cemaatler ise tersine, dayanışma ve feragatle hizmetini yürütür. Siyaset hırsla, hizmet istiğna ile yapılır. Parti ve lider daha fazla güç elde etmek için çaba harcar. Cemaat daha fazla hizmet etmek için kendi içinde yarışır.

(...) ARINÇ'I ARADA KALMAKTAN KURTARMAK LAZIM

Elimizde kaideye bağlı bir yönetim var. Demokrasi işliyor. Sandık dışında iktidarın değişeceği bir yer yok. Öyleyse ancak bu hakkımızı koruyarak fitneyi engelleyebiliriz. Fitneyi durduracak en güçlü silah ise şeffaflık. Ayrıca cemaat terbiyesi ile siyaset yapan Bülent Arınç'ı da iki arada kalmaktan kurtarmak lâzım.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39