• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Cemaat Ne Düşünüyor?

Cemaat Ne Düşünüyor?
Gülen Cemaati'nin kıdemli ve ılımlı isimleri arasında sayılan gazeteci-yazar Cemal Uşşak, tarihi Nevruz ve Öcalan'ın mesajlarını yorumladı


Diyarbakır'daki tarihi nevruz kutlaması ve Abdullah Öcalan'ın mesajlarına Gülen Cemaati'nin yaklaşımı ne oldu.

İşte merak edilen bu sorunun yanıtını cemaate yakınlığı ile bilinen Cemal Uşşak'tan geldi.

Habertürk'te Ece Üner'in hazırladığı Akşam Raporu'na konuk olan ve Gülen Cemaati'nin kıdemli isimleri arasında sayılan gazeteci-yazar Cemal Uşşak, tarihi Nevruz ve Öcalan'ın mesajlarını yorumladı.

Öcalan'ın mesajlarını olumlu bulduğunu vurgulayan Uşşak, Kürt sorununda yeni bir aşamaya gelindiğini söyledi. Meydanda okunan mektubu detaylı bir şekilde değerlediren Uşşak, Öcalan'ın dindar kesimler için ince mesajlar verdiğine dikkat çekti.

ÖCALAN'IN MESAJININ ÜÇ FARKLI HEDEF KİTLESİ VARDI

"Öcalan'ın mesajının üç hedef kitlesi vardı. Birincisi Kürt halkıydı. İkincisi genel olarak Türkiye'nin tüm vatanadaşlarıydı. Üçünccüsü ise Türkiye'nin dindar vatandaşlarına verdiği ince mesajdı. Kürt halkı ve örgüte çok açık bir şekilde sınır dışına çekilmelerini ve silahları susturmalarını söyledi ki ben bu kadar açık ve net olmasını beklemiyordum. Türk halkına yönelik mesajları ise Fırat ve Sakarya'nın kardeşliği üzerineydi. Bunlar Türkiye halkına yönelik barış mesajlarıydı. Özellikle halkımızın dindar kesimlerine de İslam kardeşliği ve Hz. Muhammed'in mesajlarının hayata geçirilmesi yönünde bir mesaj verdi. Bence güçlü mesajlardı."

TÜRK BAYRAĞI YILLARCA BÖLGE HALKI ÜZERİNDE SOPA GİBİ KULLANILDI

"Ben de Türk bayrağının olmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede yıllar yılı kimi iş güzar yöneticiler Türk bayrağını adeta bir sopa gibi bölge halkı üzerine kullanarak maalesef bayrağın birleştirici vasfına zarar vermişlerdir. Bunun asılmamış olması yine mesajdaki etkiyi zayıflatan bir unsur olmuştur."

KÜRDİSTAN COĞRAFİ BİR TABİR, ÜRKMEMEK LAZIM

"İnsanları etnisite üzerinden tarif eden devir bitmiştir şeklinde anlamak mümkündür. Kürdistan tabiri coğrafi bir tabirdir, bu bölgede 4 ülkede bulunun bir coğrafyayı ifade eder, bu kavramdan ürkmemek gerekir diye düşünüyorum."

DİN KARDEŞLİĞİ VURGUSU ÖNEMLİ

"Tarih boyunca Türk ve Kürtlerin birlikteliğinin önemli bir unsuru din kardeşliğidir. Bu bağa vurgu yapılıyor mesajda. Misak-ı Milli vurgusu da Kürtlerin inkar edilmediği dönemin tekrar geri gelmesi amacını taşıyor. Silahlı mücadele ile hak eden bir örgütün liderinin bugün silahlı mücadele bitti demesi geçmiş paradigmaların da bittiği anlamına gelir. Bekliyoruz ki bundna sonra da gereği yapılsın ve akan kan dursun."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39