• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Cemaat'e Yakın Holdinge Büyük Baskın!..

Cemaat'e Yakın Holdinge Büyük Baskın!..
MASAK ve Mali Şube ekipleri tarafından Camaat'e yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'e büyük bir bakın düzenlendi. NT mağazaları bu şirket bünyesinde bulunuyor.

MASAK ve Mali Şube ekipleri tarafından Camaat'e yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding'e büyük bir bakın düzenlendi. NT mağazaları bu şirket bünyesinde bulunuyor.

 

Şirkete yönelik bu büyük operasyon kendi işçilerinin ihbarı sonucu başlatıldı. İşçiler şirketin kara para ve vergi kaçakçılığı gibi yasa dışı işler yaptığını iddia ettiler.

Bünyesinde Nt Mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, kara para ve vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında MASAK( Mali Suçları Araştırma Kurulu) ve İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından basıldı.

KENDİ ÇALIŞANI İHBAR ETTİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine MASAK, Kaynak Holdingi mercek altına aldı.

İLK İNCELEMELERDE SUÇ İZLERİ BULUNDU

Yapılan ilk incelemeler sonunda kara para trafiğinin ve vergi kaçakçılığının izine rastlanması üzerine Kaynak Holding'in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey'deki merkez binalarına MASAK ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

BELGE VE BİLGİSAYARLARA EL KONDU

MASAK elemanları holdingin Mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el koydu. İncelemede, özellikle holding bünyesindeki Sürat Kargo ve bilişim şirketleri üzerinde yoğunlaşarak gerçekleştirildiği belirtiliyor.

HOLDİNGE BAĞLI 23 ŞİRKET VAR

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding'in 7 bine yakın çalışanı ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Holding 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

BİRÇOK SEKTÖRDE VARLAR

1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi. Kaynak Holding Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.


HABER EVET

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39