• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

"Cenazeler Türkiye'ye gelecek"

"Cenazeler Türkiye'ye gelecek"
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris'te öldürülen 3 PKK'lının cenazelerinin Türkiye’ye getirileceğini söyledi. Demirtaş, cinayetlerle ilgili Fransa İçişleri Bakanı ile görüştüklerini, meseleyi çok ciddiye aldıklarını gördüklerini ifade
Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu üç kadının öldürülmesi olayının ardından Paris’e giden BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, dün gece 23.00 sıralarında THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VIP salonunda açıklama yapan Selahattin Demirtaş, öldürülen 3 kadının cenazelerinin Türkiye’ye getirileceğini söyledi. Demirtaş, “Aileler, cenazelerini memleketlerinde defnetmek istiyorlar. Fakat oradaki resmi prosedür tamamlanmadığı için henüz program netleşmedi. Sanıyorum, birkaç gün içinde de bu konuda program netleşmiş olacak ama cenazeler Türkiye’ye gelecek” dedi.

"ÇOK PROFESYONEL BİR CİNAYET, SUİKAST OLDUĞUNU İFADE EDİYORLAR"

Cinayetler hakkında Fransa İçişleri Bakanı ve ilgililerle görüştüklerini söyleyen Demirtaş, “Biliyorsunuz ki çok trajik bir katliam yaşandı Paris’te; üç kadın siyasetçi gündüz saatlerinde infaz edildi. Bununla ilgili eş başkanımız, milletvekillerimizle birlikte yaklaşık üç gündür Paris’teyiz. Orada çeşitli temaslarımız da oldu. Fransa İçişleri Bakanı ile görüşme yapma şansımız oldu. Oradaki hukukçular ile, dosya ile ilgilenen avukatlarla görüştük. Olaya ilişkin tanıklar ile sohbetimiz oldu. Edindiğimiz izlenim şu; yani, somut bir bilgi, somut bir belge yok elimizde ama kesinlikle çok profesyonel bir katliam olduğu anlaşılıyor. Zaten Fransa İçişleri Bakanının da tabiri budur. Çok profesyonel bir cinayet, suikast olduğunu ifade ediyorlar. Fransa İçişleri Bakanı çok yoğun bir şekilde üzerinde çalıştıklarını, meseleyi çok ciddiye aldıklarını ifade ediyorlar. Kendi yaklaşımı bize güven verdi. Kendisinin bu konudaki siyasi tutumluluğu ve kararlılığı bize güven verdi. Umut ediyorum ki kısa zamanda da polis soruşturması tamamlanacak ve en azından fail ve failler ile ilgili elimizde bir bilgi olacak diye umut ediyoruz” diye konuştu.

"İMRALI'YA GİTME BAŞVURUMUZ VAR AMA..."

Gazetecilerin BDP heyetinin tekrar İmralı’ya gidip gitmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Demirtaş, “Bu konuda netleşmiş bir şey yok. Bizim talebimiz var, başvurumuz var ama Adalet Bakanlığı’ndan henüz bize verilmiş bir yanıt yok. Biz dört eş başkan olarak gitmemizin bu aşamada doğru olacağını ifade ettik. Tabii gelecek cevaba göre biz de tartışmalarımızı yürütürüz. Bizim için isimden çok kurumsal yapı önemlidir” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39