• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın açıklaması
Bakanlık, çevreye verdiği zarardan dolayı bir firmaya 2 milyon 100 bin TL idari yaptırım cezası uyguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmit Körfezi’nde meydana gelen kirliliği temizlemek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, çevreye verdiği zarardan dolayı bir firmaya 2 milyon 100 bin TL idari yaptırım cezası uyguladı.

12.01.2017 tarihinde Dilovası İlçesinde faaliyet gösteren bir firmaya ait tanklardan, tanklar arası Fuel Oil’in transfer işlemleri sırasında güvenlik havuzlarına Fuel Oil’in taştığı, güvenlik havuzundan da yağmur suyu kanalına aktığı, oradan da denize taşındığı Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tespit edilmiştir.

Denize yaklaşık 90-100 ton civarında fuel oil döküldüğü tahmin edilmekte olup Gümrük Müdürlüğünce dökülen miktar kesin olarak hesaplama çalışmaları devam etmektedir.Temizlik çalışmaları karada denizde başlatılmış ve büyük oranda temizlenmiştir.

18.01.2017 tarihi itibariyle uçaktan çekilen hava fotoğraflarında deniz yüzeyinde film tabakası şeklinde yağımsı kirlilik görülmekte, kıyılarda ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün personellerince denetimler devam etmekte olup, lokal kısmi kirlilik olduğu, bunlara da temizlik firmaları yönlendirilerek temizlik işlemleri devam etmektedir. Ayrıca Yalova kıyılarında da kirlilik ihbarları gelmiş mevcut temizlik firma araç ve ekipleri yönlendirilerek temizlik işlemleri başlatılmıştır.

12.01.2017 ile 18.01.2017 tarihine kadar denizden sıvı olarak yaklaşık 200 ton sıvı (Fuel oil + Deniz suyu) çekilmiş olup bunun yaklaşık %30 Fuel Oil (60 ton) içerdiği tahmin edilmektedir. Ayrıca bölgede temizlik faaliyetlerini sürdüren firmalar tarafından temizlik çalışmalarında kullanılan malzemeler (absorban, sosis, bariyer vs.) ayrıca limanlarda  biriktirilmekte olup oluşan atıkların  Zarar Tespit Komisyonu çalışmalarına müteakip bertarafları sağlanacaktır.

Kıyı ve açık denizde yapılan çalışmalar sonucu toplanan atıklar bertaraf tesislerine yönlendirilmektedir. Tanklardan dökülen Fuel Oil’in çevreye verdiği zarardan ötürü 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20-v maddesi uyarınca firmaya 2.100.000 TL (iki milyon yüz bin Türk Lirası) idari yaptırım uygulanmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39