• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C

Çeyiz sandıklarındaki işlemeler

Çeyiz sandıklarındaki işlemeler
Anadolu'nun kültürü ev tekstiline yansıyacak

kayseri38-022.gif

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her yıl ilk ve sonbahar aylarında olmak üzere iki dönem açılan Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştireceklerini söyledi. 


Ev tekstili, dikiş nakış ve oya işleme, kanaviçe gibi…
Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında bundan böyle öğrencilere yöresel ve bölgesel değerlerin yer aldığı motif, yorum, desen ve farklılıklara yer verileceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun kültür ve yaşam zenginliğini bundan böyle ev tekstili, dikiş nakış ve oya işleme, kanaviçe gibi derslere yansıtılacağını kaydetti.
Çeyiz sandıklarındaki işlemeleri, oya örneklerini ve

20161017aw875800_01.jpg


diğer motifleri gün yüzüne çıkarmak…
Melikgazi Belediyesince “Kayseri Ev Tekstili Tasarım Yarışması’ düzenleneceğini ve bu yarışmada yer alan eserlerin yer aldığı bir de sergi açılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak yer yıl 18 ayrı bölgede açmış olduğumuz sanat ve meslek edindirme kurslarına yeni boyut ve anlayışı getireceğiz.

Bu yıl öğrenciler arasında özelikle ev tekstili branşın da bölgesel kültür değerlerini ön plana çıkarmak için tasarım yarışması düzenleyeceği. Bu yarışma da yer alan eserleri sergileyerek kültür ve sanatseverler ile paylaşacağız. Ev tekstili motiflerine yeni bir sanatsal yorum ve uygulama getirmiş olacağız.

Bu çalışma ile herkes babaannesinden, annesinden ve ninelerinden kalan çeyiz sandıklarındaki işlemeleri, oya örneklerini ve diğer motifleri gün yüzüne çıkaracaktır. Zaten bizim de amacımız kaybolma derecesine gelen bu sanatsal yapıları gün yüzüne çıkarmaktır“ dedi.
Anadolu Kültürü için de önemli
Necip Fazıl Kısakürek Sosyal ve Spor tesislerinde devam eden kurslara yoğun ilgi olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, kurslara iştirak eden tüm kursiyerlerin son derece şevk ve heyecan içerisinde çalıştığını, öğrenme arzuları ve bu işe gönül vermelerin de Anadolu Kültürü için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39