• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

CHP 89 YAŞINDA

CHP 89 YAŞINDA
CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na CHP İl Başkanı Sadık Atila tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Atila, “Partimizin kuruluşunun 89. yılının büyük önder ve partimizin ebedi Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Atila, “Cumhuriyet Halk Partisinin kökleri Kurtuluş Savaşına dayanan ve bağımsızlığa giden yolda Anadolu ve Müdafa-i Hukuk Cemiyetine dayanan bir siyasal partidir. Hedefi çağdaş uygarlık olan Cumhuriyet Halk Partisi modern devletin kurulmasını ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda çok ciddi adımlar atmıştır” diyerek şu şekilde konuştu:
“Cumhuriyet Halk Partisi ülkede demokrasinin yerleşmesinin alt yapısını hazırlayarak aydınlanma dönemini başlatmış, dünya eğitim sistemine örnek olacak köy enstitülerini kurarak, tarımın modernleşmesine ve köy çocuklarının eğitilmesini, okuma azma oranının yükselmesine önemli katkılar sağlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 1950 de çok partili sisteme geçişle demokratik sisteme geçişte büyük katkı sağlamıştır. Dünyada ve ülkemizdeki koşulların değişimiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi kendisinide yenileyerek ortanın solu daha sonraları sosyal demokrat düşüncenin öncüsü ve temsilcisi haline gelmiştir. Çalışanlara grev hakkı veren yoksulluğun giderilmesi için bu düzen değişmeli diyen de Cumhuriyet Halk Partisidir. 12 Eylül faşist darbesiyle kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi darbecilerle mücadele etti ve sosyal demokratlar çeşitli isimlerdeki partilerde örgütlendiler. 1992 de açılan Cumhuriyet Halk Partisi 1970’lerdeki güçlü günlerine dönemedi. Kendi iç çekişmeleriyle boşa zaman harcadı ve kendi kitlesine güven veremedi. 2010 yılından itibaren gelen değişimle kendini yenileyen Cumhuriyet Halk Partisi, parti içindeki demokrasisini geliştirerek herkese umut oldu.”
Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklaması sonrasında partililer sessiz bir şekilde dağıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39