• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

CHP Ankara teşkilatında sular durulmuyor

CHP Ankara teşkilatında sular durulmuyor
Eski yardımcısı CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül hakkında “suç oluşturduğunu düşündüğü konular hakkında” bir rapor hazırlayarak Genel Merkez’e sunan eski CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, Genel Merkez’den beklediği yanıtı alamayınca Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na Şengül hakkında suç duyurusunda bulundu. Bayram, seçim afiş ve broşürlerinin yönetim kurulu kararı olmadan hurda kağıtçılara satılması iddiasının da bulunduğu suçlamalarla ilgili Şengül hakkında ceza davası açılmasını istedi.

Bayram, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda 24 Ocak 2011’de Ankara İl Yönetim Kurulu’na atandığını ve Tarık Şengül tarafından İl Başkan Yardımcısı seçildiğini anımsattı. Şengül yönetiminde yapılan tüm çalışmaların “hukuksuz yürütüldüğünü” tespit ederek defalarca İl Yönetim Kurulu toplantılarında, yazılı olarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine ve Genel Sekreterliğe şikayetlerde bulunduğunu, bu şikayetlerden sonuç alamayınca 4 il yönetim kurulu üyesiyle birlikte atandıkları süreden bu yana saptadıkları hukuksuzlukları içeren çalışmaları bir rapor haline getirdiğini ve 3 Ağustos 2011 tarihinde istifa ettiğini anımsattı. Bayram, raporun incelenerek konuların araştırılmasını ve başta Tarık Şengül olmak üzere İl Sekreteri ve İl Saymanının yanı sıra diğer ilgililer hakkında gerekli hukuki soruşturmanın yapılmasını ve haklarında ceza davası açılmasını talep etti.

Bayram, suç oluşturduğunu düşündüğü konuları ise şöyle sıraladı:

-Seçim harcama ve bütçesi ile ilgili yapılan giderlerin yönetim kuruluna bilgi verilmeden yetkisiz kişiler tarafından harcanması ve bu konularda yönetim kuruluna bilgi verilmemesi, muhasebe kayıtlarının başkanın şahsi bilgisayarında bulundurulması.

-Seçim afiş ve broşürlerinin yönetim kurulu kararı olmadan hurda kağıtçılara satılması ve gelirinin kayıtlara konulmaması.

-İlgili evrakların mülki idare amirliğine teslim edilmemesi ve idarece yönetim kurulu üyelerine verilen para cezasının, il başkanlığı hesabından hukuka aykırı olarak ödenmesi. (31 bin 500 TL)

-Süresi içerisinde yönetim kurulu toplantılarının yapılmaması.

-Yönetim kurulundan gizlenen ve gereği yapılmayan genelgeler.

-Mamak ilçesinde bulunan 465 üyelik başvuru formlarının kaybedilmesi ve üyeliklerin sonuçlandırılmaması.” (ANKA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39