• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

CHP Askeri Casusluk iddianamesinde 500’e yakın bürokratın adının:

CHP Askeri Casusluk iddianamesinde 500’e yakın bürokratın adının:
CHP, Askeri Casusluk iddianamesinde 500’e yakın bürokratın adının çeteye yardım edenler arasında geçtiğini açıkladı. “Çete”ye temin edilen bilgiler arasında, Hürkuş Projesi’nin detaylarına ilişkin 290 sayfalık belge de bulunuyor..


CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Askeri Casusluk iddianamesine ilişkin gün yüzüne çıkmamış önemli bir detayı anlattı. 500 'e yakın sivil bürokratın iddianameye, “çete”ye bilgi temin etmek suçlamasıyla girdiği ortaya çıktı.

Özel, Ağbaba ve Demir, dün TBMM 'de basın toplantısı düzenleyerek Askeri Casusluk Davası 'na ilişkin görüşlerini paylaştı. “Bu davada tutuklu olan askeri personelin mesleki namuslarına casus lekesi, kişisel namuslarına da fuhuş lekesi sürülmüş durumda” diyen Özel, savcının davada adı geçen kişilerin birbirlerini tanımadığını söylediğini belirterek, “Savcı bunu söylüyor ama davada adı geçen 2 kişinin de evlerinde, mutfakta buzdolabının üzerinde poşet içerisinde aynı marka hardiskler bulunuyor” dedi.

Askerle ilişkililer
Bu davanın sanıklarının ya asker ya da askerle ilişkili kişiler olduğunu anımsatan Özel, davada, kendilerine hiçbir soru sorulmayan vali yardımcıları, kaymakamlar, daire başkanları, müsteşar yardımcılarının isimlerinin geçtiğini ve birçok bakanlıklarla kamu kurumlarının üst yöneticilerinin isimlerinin yer aldığını bildirdi. Özel, sadece Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü 'nden bürokratların olmadığını söyledi.
Davada adı geçen sivil bürokratların temin ettiği belgelerin ciddiyetine işaret eden Özel, “Bunları ben söylesem gerçekten iddia olur. Bu bilgileri ben açıklasam şu anda buraya helikopterler inmişti, ancak iddianamede bu belgeleri deşifre edildiği yer almasına karşın hiçbir sivil bürokrat hakkında işlem yapılmamış, bilgilerine dahi başvurulmamış” dedi. Özel, “Sözde casusluk örgütüne eskort kızlar aracılığı ile belge verdiği iddia edilen bürokratlar arasında kimler var? Vali yardımcılarından kaymakamlara, daire başkanlarından uzmanlara, baş denetçilere, müsteşar yardımcılarından, hukuk müşavirlerine ve genel müdürlerden baş müfettişlere kadar birçok isim yer alıyor. Kimisi, İçişleri Bakanlığı 'ndan, kimisi Dışişleri Bakanlığı 'ndan. Maliye Bakanlığı 'ndan, Turizm Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Merkez Bankası, MİT, SPK; Sayıştay, SGK, Devlet Personel, gibi kurumlarda üst düzey yönetici, kimisi memur, kimisi sadece hizmetli yüzlerce kamu personeli iddianamede. Bürokratların hiçbiri bu davada ne şüpheli, ne de sanık” dedi.

'2. çadır kurulacak '
Özel, “Kamuoyunda Askeri Casusluk Davası olarak bilinen ve 16 Nisan 'da 2.Silivri Çadırı kurulacak olan bu dava üzerinden çok ciddi bir psikolojik harekât yürütülmektedir” dedi. Polisin İzmir 'de genç bir kızın evine gidip arama izni olmadan arama yapılacağını söylediğini ifade eden Demir, “Kızı içeriye sürüklüyorlar. Kız, 'kamera şakası mı yapıyorsunuz? ' diye soruyor. Polislerden birisi 'bulduk ' diyor apar topar kızı alıp götürüyorlar.

'Casusluk ' açıklaması
İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP 'lilerin Askeri Casusluk iddianamesinde yer alan bilgilere yönelik iddialarına ilişkin olarak, “Oradaki belgelere baktık. Orada ismi geçen kamu görevlileriyle ilgili her bakanlık kendisi açısından idari bir inceleme ve soruşturma yapıyor. Olayın adli boyutu İzmir Savcılığı tarafından yürütülmekle beraber bizim bakanlığımızı ilgilendiren bu konuyla ilgili biz de araştırma yapıyoruz” dedi.



beyazgazete
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39