• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA, BARO BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA, BARO BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
ATİLA “Bir an önce Felahiye Adliyesi’nin de durumu da gözden geçirilmeli”
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, Kayseri Baro Başkanı Av. Murat Şırvanlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete CHP İl yötiminden Zafer Kutsi Ünsal ve Neşe Denizkurdu da katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı At
ila, Baro başkanlığının asli görevinin dışına çıkmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nüfusu belli bir sayının altında bulunan ilçelerdeki adliyelerin en yakın ilçeye bağlanması konusunu da değerlendiren Atila, “Başkanlığınız nezdinde Felahiye ve Sarız ilçesinde ki adliyelerin kaldırılması konusunda duyarlılığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Atila sözlerini şöyle sürdürdü

“Felahiye her ne kadar Boğazlıyan ilçesine yakın olsa da ulaşım sorunu var. Felahiye’den Boğazlıyan’a toplu taşıma seferleri yok. Vatandaşlar özel otoları ile bu ilçeye gitmek zorunda kalacaklar. Özel otoları olmayan vatandaşlar ise, Boğazlıyan’a ilçeden direk seferler olmadığı için önce Kayseri’ye gelecek ve buradan Boğazlıyan’a geçecek. Mesafe 3-4 katına çıkmış olacak” diye konuştu.“

Sarız adliyesinin son anda yerinde kalmasını olumlu gördüklerini söyleyen Atila “Umarım Felahiye ilçesindeki bu yanlış uygulamadan biran önce dönülür” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Murat Şırvanlı, “Felahiye’nin Kayseri içine bağlanması gerekirken Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlanması sıkıntılar doğuracaktır” dedi.

Bu durumun ilçedeki avukatların iş hacmini de etkileyeceğini dile getiren Şirvanlı, “Burada önemli olan meslektaşlarımızın iş hacminin etkilenmesinden ziyade vatandaşların ulaşım sorunudur. Vatandaşların Boğazlıyan adliyesine ulaşması başlı başına bir sorun olacaktır “şeklinde konuştu.

Şirvanlı, konu ile ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanlığı ve idari makamlara gerekli başvurularını bir kez daha yaptıklarını bildirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39