• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA BASIN BAYRAMINI KUTLADI

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA BASIN BAYRAMINI KUTLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Sadık Atila yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1908'de Türk halkının uzun yılların ardından ilk kez sansür memurlarının değil, gazetecilerin tercihlerine göre basılmış gazeteleri okuduklarını ve o tarihten bu yana 24 Temmuzların basında sansürün kaldırılışı ve basın bayramı olarak kutlandığını anımsattı.
24 Temmuzları Bayram havası içinde kutlamaktan çok uzak bir görüntü verdiğini iddia eden Atila şöyle konuştu:
"Yıllardır hüküm giymeksizin cezaevinde yatan gazetecilerden basın içindeki kutuplaşmalara, düşüncelerini özgürce dile getiren köşe yazarlarının birer birer köşelerinden uzaklaştırılmasından, sermaye güçlerinin medyayı çıkarları doğrultusunda kullanılma eğilimine kadar çok sayıda sorunla karşı karşıyayız. Gerçek demokratik sistemlerde basın her türlü baskıdan uzak, özgür bir çalışma ortamında olduğu sürece gerçek işlevini yerine getirebilir. Bu nedenle Türk basının çalışma alanının her yönüyle iyileştirilmesi ve üzerindeki baskı ellerinin çekilmesi gerekmektedir. Demokratik sistemin sağlıklı işleyebilmesinin gereği basın özgürlüğünden geçer. Tüm bu karamsar tabloya ve az sayıda olsalar da, çıkar uğruna kalemlerini satan ya da kiraya verenlerin mevcudiyetine rağmen, temel işlevinin toplumu aydınlatmak olduğunun bilincinde olan ve bu uğurda emek harcayan gerçek basın mensuplarının varlığı ise tek tesellimizdir.
Milletvekili seçildiği halde cezaevinde olan gazeteci var. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmasını bekliyoruz. Gazetecilerin en önemli haklarından olan yıpranma hakkının tekrar verilmesi diliyor,
Yaşanan zorluklara rağmen, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren tüm basın emekçilerinin Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı bir kere daha kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.''
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39