• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

CHP KAYSERİ KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞEHRİBAN PEKER:

CHP KAYSERİ KADIN KOLLARI BAŞKANI ŞEHRİBAN PEKER:
“YASALARINIZA KURBAN EDECEĞİMİZ ÇOCUĞUMUZ YOK”

CHP Kadın Kolları üyeleri, kamuoyunda Boşanma Komisyonu olarak bilinen, ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi’ komisyonunun, çocuğun istismarcısı ile evlenmesini öngören raporunu eleştirdi. 

20160526aw758842_01.jpg
CHP Kayseri İl Başkanlığı Toplantı Salonunda, konuyla ilgili açıklama yapmak üzere bir araya gelen kadın kolları üyeleri, hükümete, “Sizin çocuklarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok.” şeklinde seslendi.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

Basın açıklamasının sözcülüğünü yapan Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, “Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletlele, ne ahlakla, ne vicdanla açıklanmaz. Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir… Ey komisyon kendine gel, benim çocuğumu bu kadar hafife alamazsın. Benim ve çocuğum adına, istismarcıyı ödüllendiremezsin, affedemezsin.” diye konuştu.


‘DELİL GETİR SENİ KORUYALIM’ ELEŞTİRİSİ…
Söz konusu raporun geri çekilmesini istediklerini dile getiren Şehriban Peker, ayrıca, raporda şiddet gören kadınlarla ilgili koruma yasalarının sınırlandırılması ve koruma tedbiri almak için delil gerekliliği durumunun da kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.
“KOMİSYON AMACINDAN SAPTI”
Kadınların ilgili kuruldan beklentilerinin, çocuğa ve kadına koruyucu politikalar sağlanması yönünde olduğunu kaydeden Şehriban Peker, “Ancak üzülerek ve şaşkınlıkla görüyoruz ki, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuştur. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan komisyon tam tersi bir anlayış içerisindedir.” dedi. Şehriban Peker, CHP’li üyelerin komisyon rapoRunu tanımadıklarını da sözlerine ekledi.


BOŞANMA KOMİSYONU NEDİR VE SON RAPOR NEYİ İÇERİYOR?
Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Komisyonu’nun 10 Aralık 2015 tarihinde kurulması kararlaştırıldı ve komisyonun kurulduğuna dair karar, 16 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

17 üyeden oluşan komisyon, aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kuruldu. Komisyonun, 6284 sayılı Kanun’da belirtilen ve eleştiriye neden olan ifadeler şu şekilde: 6284 sayılı Kanunda verilen hakların kötüye kullanımının söz konusu olabildiği, ‘6284 sayılı Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarında delil ve belge aranmama durumunu acele hallerle sınırlamanın yerinde olacağı, her olayın kendi şartları ile değerlendirilmesi gerektiği, her başvuruya, bütün tedbir kararlarının birden ve azami süreyle verilmesi uygulamasına son verilmesi gerektiği.’
Raporda cinsel istismara uğrayan çocuğun, istismarcısı ile evlenmesi ve evliliğin 5 yıl sorunsuz devam etmesi durumunda, istismarcının denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanmasına dair ifadeler ise şu şekildedir:
“Evlenmeyle sonuçlanan çocuğun cinsel istismarı suçunun, rızai de olsa suç olarak kalması gerektiği, ancak sorunsuz ve başarılı devam eden evlilikler açısından 5 yıl denetim süresi getirilerek, sürenin sonunda ilgili kurumların yetkili uzmanlarınca hazırlanan raporlar da dikkate alınarak koşulların uygun olması halinde, denetimli serbestlik hususunda Türk Ceza Kanununun yürürlük kanununda tarih belirtilerek düzenlenmesi, taraflardan her ikisinin de 15 yaşın altında olması durumunda ise şahsi cezasızlık sebebi sayılacağına ilişkin düzenleme yapılması.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39