• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

CHP, KAYSERİ’DEKİ YAPILAŞMA HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLİYOR

CHP, KAYSERİ’DEKİ YAPILAŞMA HAKKINDA AÇIKLAMA BEKLİYOR
CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Van’a 5 gün içersinde 50 koli yardımda bulunduklarını söylerken, yapılaşma ve yapı denetimine de dikkat çekerek, “Kayseri’deki yapılaşma ve yapı denetimleriyle ilgili yetkili ve sorumlu kişilerden bir açıklama bekliyoruz” dedi
CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Van ve Erciş’te yaşanan depremle ilgili basın açıklaması yaptı. Parti binasında yapılan basın açıklamasında Gülsoy, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olan 24 askerin acısının dinmeden depremin yıkıntısına uğradıklarını söyledi Gülsoy, deprem felaketinin kendilerini derinden sarstığını ifade ederken, Türk halkının da hem teröre karşı hem de deprem felaketine karşı tek yürek olduğuna dikkat çekti.

Gülsoy, “24 şehidimizin ve diğer şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakarken Van ve Erciş’te meydana gelen deprem felaketi acımızı katladı, hepimizi derinden sarstı. Her iki olay şunu gösterdi ki, halkımız hem teröre karşı hem de afetlere karşı tek vücut olmasını biliyor, zor günlerde birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiriyor. Şehrimizde de teröre karşı ortak tepki gösteren binlerce insan, görüş farkını düşünce farkını bir kenara koyarak tek yumruk tek yürek olmuştur. Kamuoyu teröre tepki için yürüyüşler, mitingler düzenlemeyi başlamışken, peş peşe iki olay yaşadık. Van ve Erciş’te yaşanan deprem, tam anlamıyla ocakları yıktı, yüreklerimizi dağladı” diye konuştu.

Gülsoy, parti olarak yardım kapmayası başlattıklarını ve bu kampanya kapsamında 5 günde 50 koli gönderdiklerini bildirdi. Yardım malzemelerinin her gün 1 koliye tekabül ettiğini söyleyen Gülsoy, bu kolilerin kuru gıdadan, battaniyeye ve giyime kadar tüm ihtiyaç malzemelerini kapsadığını belirtti.

Gülsoy, denetimsiz yapılaşmaların bedelinin insan hayatıyla ödendiğini de söyleyerek, “Denetimsiz yapılaşmanın, belediyelerin rantçılara göz yummasının, duyarsızlığının bedelini insan hayatı ile ödüyoruz. Yan yana 2 binadan birinin yıkılıp diğerinin yıkılmamasını kim açıklayacak bize? Van depreminden sonra hemşerilerimiz haklı olarak merak ediyor. Kayseri’deki bütün yapılar denetlenmekte midir, kurallara uygun yapılmakta mıdır? Rant uğruna değişiklikler yapılıyor mu, belediyeler üzerine düşeni yerine getiriyor mu? Yapı denetimi konusunda Kayserili hemşerilerimizin kaygılarını giderecek bir açıklamaya bugünler de öylesine ihtiyacımız var ki” dedi.

“Kayseri’deki yapılaşma ve yapı denetimleriyle ilgili yetkili ve sorumlu kişilerden bir açıklama bekliyoruz” diyen Gülsoy, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle daha önceden planlanan Cumhuriyet Şöleni’ni de iptal ettiklerini sözlerine ekledi.

kayserikent
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39