• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

'CHP Kuran-ı Kerim dersinden rahatsız'

'CHP Kuran-ı Kerim dersinden rahatsız'
Memleketi Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin karşı çıkmasına rağmen, Anayasa Mahkemesi’nin 'Kur’an-ı Kerim' ve 'Hz. Peygamber’in Hayatı' adlı seçmeli dersleri Anayasa'ya aykırı bulmadığını söyledi.
Yozgat Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin rahatsızlık duymasına rağmen Anayasa Mahkemesi’nin, 'Kur’an-ı Kerim' ve 'Hz. Peygamber’in Hayatı' seçmeli derslerini Anayasa'ya aykırı bulmadığını belirtti. Bozdağ, “CHP Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli dersler arasında da olsa yer almasından rahatsızlık duydu, bunu ifade ettiler de zaman zaman ama bunu açıkça söyleyemedikleri için iptal davasına gittiler. Anayasa'ya aykırı olmayan bir hususu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdılar. Anayasa Mahkemesi de yaptığı inceleme sonucunda verdiği kararla yapılan değişikliğin Anayasa'ya aykırı olmadığını onaylamış oldu. Kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Balyoz davasında son sözü mahkemenin söyleyeceğini belirten Bozdağ, CHP’nin Oslo Görüşmelerine dair eleştirilerine de yanıt verdi. Bozdağ, şöyle konuştu:


“Sayın Koç açıklamaları yaparken bunları genel başkanın bilgisi dahilinde yaptığını söyledi. Bu açıklamalar kamuoyunda gerekli desteği görmeyince bu sefer Sayın Kılıçdaroğlu, her zaman yaptığını yaptı ve Sayın Koç’u ortada bıraktı, yani kendisinin talimatıyla, kendisinin bilgi ve onayıyla yapılan bir açıklamayı yapanı yalnız bıraktı. Şimdi başka bir noktada konuşuyor. Sayın Koç ve bazı arkadaşları parti içerisinde farklı radikal görüşleri savunan kişiler pozisyonuna girmiş oldu. Sayın Kılıçdaroğlu da daha liberal görüşleri savunan bir pozisyona geçmiş oldu. Ben de şaşırdım bir genel başkan bir genel başkan yardımcısına hem de kendi bilgisi ve onayı dahilinde yapılan bir açıklama üzerinden kamuoyu böyle bir tepki gösterince sahip çıkacağı yerde onun arkasından çekilmesi, farklı bir yerde durması çok yadırganacak bir durum. CHP Genel Başkanı olunca alışkanlığı olduğu için çark etme nedeniyle Sayın Koç da umarım bu çarklara alışacaktır.”


Bozdağ, CHP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesi konusunda ise şunları söyledi:


“Bir siyasi partinin kendi yaptığı harcamaları mutlaka şeffaf bir şekilde hakka hukuka riayet eder bir biçimde yapması lazımdır. Öyle gözüküyor ki CHP hesapları Anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar içerisinde değil, orada birtakım harcamalar var. Bu geçmişte de oldu. Bundan önceki yıllarda da Anayasa Mahkemesi CHP’nin denetimi sırasında tahribatlar yapılarak fazla paralar çekildiğine ilişkin kararlar verdi. On lira yazan bir rakamın önüne veya arkasına rakamlar ekleyerek yüze katlamışlardı. Bu sebeple CHP’ye zimmet çıkarmıştı. CHP açısından yeni bir durum değil, yani bildik bir durum. Onlar hep başkalarını suçluyorlar. Mahkeme kararları kendileri tarafından yapılan usulsüzlükleri gösterince de onu pişkinliğe vuruyorlar. Umarım bu kararlar CHP’nin bundan sonra çeki düzen vermesine katkı sağlar.”


Terörle mücadelenin devam edeceğini dile getiren Bozdağ, “Bu süreçte birtakım gazetelerde yazanlar üzerinden değerlendirmeler yapmak fevkalade yanlıştır. Fısıltı gazeteleri son zamanlarda daha da çoğaldı. Aslı olmayan haberler üzerinde yorum yapmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39