• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

CHP Kurultayı'nda Gergin Anlar Video

CHP Kurultayı'nda Gergin Anlar Video
Kurultayda ortalık karıştı İsa Gök salona girişi sırasında yuhalandı. Gök salona giremeden ayrılmak zorunda kaldı.
Chp Kurultayı'ndan İlk Görüntüler



CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu büyük tezahürat eşliğinde salona girdi. Divan başkanlığı seçimi sırasında ise İsa Gök'ün "İtirazım var konuşma yapmak istiyorum" demesi üzerine salonda kısa süreli arbede yaşandı. Kürsünün önünde bekleyen İsa Gök ile partililer arasında Kılıdçaroğlu konuşmaya başlarken arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu güvenlik önlemleri üzerine "Arkadaşlar lütfen çekilin. Beni CHP’lilerden korumak gibi bir göreviniz olmamalı" dedi

Kılıçdaroğlu kürsüde konuşmaya başladığı sırada kürsü önünde bekleyen partililer ve İsa Gök arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu kurultayda hiç kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Tüzük dediler, işte tüzük seçim diyorsanız onu da yapacağız. Gücünü halktan almayan hiçbir güç başarılı olamaz" dedi.

KILIÇDAROĞLU GERGİNLİĞİN ARDINDAN DEVAM ETTİĞİ KONUŞMASINDA ŞU MESAJLARI VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi dürüst insanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi yiğit insanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi emperyalistlerin analarından emdiği sütü burunlarından getiren partidir.

Arkadaşlar lütfen çekilin. Beni CHP’lilerden korumak gibi bir göreviniz olmamalı.

İstiklal Marşı, bağımsızlık andımız var. Ne diyor Mehmet Akif “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” işte Cumhuriyet Halk Partisi budur. Cumhuriyet Halk Partisi devlet kuran partidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak kardeşliktir, barıştır dostluktur. Biz kimseye kin tutmayız diyen Yunus Emre’dir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi olmak büyümedir, hırstır azimdir.

Geçmişte söylerler, birileri de söyler. CHP’nin dikili ağacı yoktur diye. Herkes duysun, bilsin. Mısır’daki sağır sultan da duysun. Daha cumhuriyetin üzerinden 2 yıl geçmiş, Kayseri’de ilk uçak fabrikasını kurduk. Osmanlı’nın parasını yabancılar basardı. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez kendi paramızı kurmak, basmak için merkez Bankası’nı 1930’da kurduk. 9 yıl sonra 3 Mayıs 1934 kendi yaptığımız uçak, Kayseri’den kalktı, Ankara’ya indi. Yapabiliyor musun şimdi bunu? İlk Türk deniz altısının omurgasının yerleştirilmesi Haliç’te yapıldı. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kararlılığı gerçekleştirdi.

Ben ülkeyi demir ağlarla ördük, sata sata bitiremedikleri fabrikalardan bahsetmiyorum. 4 Haziran 1940 Osmanlı’nın borçları kuruşu kuruşuna ödendi. Cumhuriyet Halk Partisi ödedi.

KILIÇDAROĞLU: "ANADOLU BURADA"

CHP Tüzük kurultayında muhalifler ile Genel Merkez arasındaki kurultay gerginliğinde son noktayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu.
Anadolu ateşi grubunun dans gösterinin ardından kürsüye gelerek, "Anadolu burada. Salonda çoğunluk var kurultayı açıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "toplantı yapılabilir mi" tartışmalarına da son noktayı bizzat kürsüden koydu.

KURULTAY GENÇLİĞE HİTABE İLE AÇILDI

Kılıçdaroğlu'nun "Kurtuluş Savaşı şehitleri, devrim şehitleri ve tüm şehitler için" kurultay salonunu bir dakika saygı duruşuna davet etmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Böylece kurultay resmen başlamış oldu.

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GERGİNLİK

Kurultay'da ilk belirgin gerginlik ise, Kılıçdaroğlu'nun kurultay divan başkanlığı için Adnan Keskin'i öneren dilekçeyi okuması ile başladı. Salondaki muhalifler, Adnan Keskin'in adının okunmasının ardından protestoya başladılar. Genel Merkez yanlıları ise "Kılıçdaroğlu" sloganları ile muhaliflerin seslerini bastırdılar.

PROTESTOCULAR DIŞARI ÇIKARILDI

Kürsünün hemen sol tarafında bir grup muhalif, kürsüye çıkmak istedi. Ancak aralarında Mersin Milletvekili İsa Gök'ün de olduğu bir grup görevliler tarafından dışarı çıkartıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu gerginlik üzerine "birşeye inanmanızı istiyorum. Hiç kimse bizi halkın yürüyüşünden engelleyemeyecettir. Özgürlüğü, demokrasiyi ve bağımsızlığı içselleştirmiş olan bir CHP her zaman her yerde dimdik ayakta olacaktır" diye tepki gösterdi.

İSA GÖK DİLEKÇE VERDİ

Arbedenin ardından tekrar salona gelen İsa Gök ve yeter sayı olmadığına dair dilekçeyi divan başkanlığına vermek istedi.

İsa Gök burada yaptığı açıklamada “Yeter sayı yok gerekçesi ile dilekçe vermek istiyorum buna bile izin verilmiyor. Hani demokrasi” şeklinde konuştu.

Kısa süreli bekleyişin ardından divan başkanlığı Gök'ün dilekçesini kabul etti. İsa Gök'ün usul tartışması açılması önerisini divan başkan Adnan Keskin kabul etmedi ve "kurultay gündemini değiştiremeyiz" cevabı verdi.

MUHALİFLER NOTER ÇAĞIRDI

CHP'de bir taraftan kurultay çalışmaları sürerken, muhalifler de boş durmuyor.

Baykal'a yakınlığı ile bilinen Mersin Milletvekili İsa Gök'ün hazirun cetvellerine itiraz edip, kurultayın başlatılmasına karşı çıkması, bunun üzerinde da salondan çıkarılması üzerine muhalifler harekete geçti.

Muhaliflerin iddiası hazirun cetveline sadece 380 imza atıldığı, bunun da kurultayı açacak çoğunluğu yansıtmadığı yönünde.
Muhalifler imzaların gerçek olup olmadığının tespiti için de kurultaya noter çağırdı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39