• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

CHP Lideri,'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi

CHP Lideri,'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi
100 adayımızın Erdoğan olduğunu biliyorum." dedi.

İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri, 3 dönem kuralı ve cemaate ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye gündeminde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun uzun zamandır tartışıldığını, sadece Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durulduğunu ifade eden Bülent Arınç, diğer partilerin aday çıkarmamasına dikkat çekti. Bülent Arınç, “Kim cumhurbaşkanı olacak ne zaman olacak, kazanacak mı kazanmayacak mı? Kazanmayacak konusunda kimsenin bir şey sorduğu yok da o kazandıktan sonra bu partiye ne olacak diyorlar. Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Her şey AK Parti için. Siz başka şeyler de düşünün. Sadece Abdullah Gül ileRecep Tayyip Erdoğan üzerinde işi götürüyorsunuz. Niye başka seçeneklerden bahsetmiyorsunuz. Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa halk cumhurbaşkanını kendisi seçecek. CHP ve MHP'nin bir tane bile adayı olmayacak mı? Yani bir parti varlığını nasıl koruyacak. Adayını çıkarmadan'ben varım' nasıl diyecek. Ama onlar teslim olmuşlar. Bu seçimlerden hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını biliyorlar. Niçin Bahçeli'yi MHP aday göstermiyor, niye Kılıçdaroğlu üzerinden bir adaylık konuşması yapılmıyor. Yani bunlar genel başkan ise o partiyi temsil eden kişilerse halk da bunun karşılığı yok mu? Hesaplar niye yapılmıyor. Her şey bitmiş. Halk da çok iyi biliyor. AK Parti'nin adayı kim olacaksa o da cumhurbaşkanı olacak. Bu konuda endişe yok” diye konuştu. 

“ALLAH SÖYLETİYOR BE KARDEŞİM” 
“Ama ben bunu AK Parti adına nasıl şükran ile karşılıyorsam, muhalefetten olup da AK Parti'nin adayına oy vermeyen insanlar açısından çok üzüntü verici buluyorum” diyen Arınç, CHP ve MHP seçmeninin bir kısmının cumhurbaşkanlığı adayı olması halinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyledi. 

Arınç, şöyle devam etti: 
“Bu ülkede AK Parti'nin karşısında bir muhalefet yok mudur? Adayını bile çıkaramaz mı? Kemal Kılıçdaroğlu'na bir televizyon programında başarılı sunuculardan zarf atıverdi.'Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan aday olsa, siz ne yaparsınız' diye soruya CHP Lideri,'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi. 

Hiç söylenecek şey mi bu. Saf adam ve temiz bir adam. 2011 seçimlerinde 2 seçmenin bir oyunu aldığımızda bir karikatür vardı. Karikatür deyip geçmeyin. Karikatürde Başbakan Erdoğan'ın karşısında 2 kişi var. Hanginiz bana oy verdi, diyor. Birisi Bahçeli ve Kılıçdaroğlu. Allah bu sözleri gerçek haline getiriyor.CHP Genel Başkanı AK Parti'nin adayına seçimlerde oy vereceğini söylüyor. Allah söyletiyor be kardeşim” dedi. 

'YÜZDE 100 ADAYIMIZIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYORUM, BUNA İNANIYORUM' 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP seçmeninin en az 3'te birinin, CHP seçmeninin ise yüzde 20'sinin AK Parti'nin adayına oy vereceğini iddia eden Arınç, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, '12 sene oldu. Başbakanımız çizgisini yüksekte tutan bir başbakan. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorum. Ve buna inanıyorum. İnşallah. Bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirerek, büyük başarılı insanın Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi öyleyse, AK Parti ile onu özdeş hale gelmesini yeniden güç kazanmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Şimdi bütün mesele iki dostun ve arkadaşın, birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı konusunda kimin partiyi başarılara götüreceği noktasında yol haritasının çizilmesine bağlı. Eminim ki Cumhurbaşkanımız bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğine inanıyorum. Ama bundan sonrası parti hangi noktada yoluna, hangi liderlerle gidecektir bunun da düşünülmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ne kadar önemliyse, AK Parti'nin yol haritası da o kadar önemlidir' açıklamalarında bulundu. 

ARINÇ, KONUŞMASINDA DUYGULU ANLAR YAŞADI 
“Biz bu partiyi sokakta bulmadık. Biz bu hükümeti para ile satın almadık” diyen Arınç, “AK Parti'nin kurulması 100 yılın mücadelesidir. Başarılarımız, kabul edilmiş dualardır. Allah'a hamd olsun” diyerek duygulu anlar yaşadı. 

“AK PARTİ'NİN İÇİNDEN 10 TANE BAŞBAKAN ÇIKAR” 
Ak Parti'nin güçlü bir parti olduğuna işaret eden Arınç, “Bu noktada endişe içinde değiliz. Ben bu partinin içinde 10 tane başbakan söylerim. 20 tane hükümet çıkar bu partinin içinden. Biz çok zenginiz. Güçlü insanlarımız var. Bizim 9 milyon kayıtlı üyemiz var. Hangi partinin bu kadar üyesi var. O yüzden 3 şartı kalkıyor diye üzülmeyin. Ben gidersem 20 tane Bülent Arınç kuvvetinde arkadaşlar gelecek. Endişeniz olmasın. Bu parti güzel düşüncelerle, gözyaşlarıyla ve dualarla kuruldu. 100 yıllar boyunca bu milletin sahibi yok mu diye gece gündüz dua edenlerin dualarıyla kuruldu” diye konuştu. 

ARINÇ CEMAATE YÜKLENDİ 
Programdan önce bir heyetle görüştüğünü ifade eden Arınç, “Buraya gelmeden bir heyetle görüşme yaptım. Onlardan bir tanesi çok güzel şeyler söyledi. 

Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye'de sadece cemaat onlardan ibaret değil. 10 cemaat varsa biri gitti ama 9'unun duası bizimle birlikte oldu. Onun için oy kaybımız olmadı. Bize tafra yapanlar, tehdit edenler, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi kepaze oldu. Biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi kaybetti. Yel kayadan bir şey koparmadı. Biz dualı bir partiyiz. Çok güçlü insanlarımız var. Allah'ın izniyle nerede olursak olalım. Her zaman AK Parti'nin başarısı için koşarız. Bizim yaptığımız şu, parti içi demokrasidir” dedi. 

3 DÖNEM KURALI YORUMU: “ENDİŞEMİZ YOK” 
AK Parti'deki 3 dönem kuralını da değerlendiren Arınç, “Lider oligarşisi olmamalıdır. Bir insan bir partiye çöreklenir, etrafında yalaka çemberi kurar, 40 sene geçse onlarla devam ederse bu parti mi, demokrasi mi Allah aşkına. Halktan 3 dönemle ilgili bize talep gelmedi. Biz kendimiz bunu kabul ettik. Kendimiz bugün bunun arkasında duruyoruz. Biz bugüne kadar ilkeli duruşumuzla, cesur ve kararlı siyaset anlayışımızla hep kazandık. Bundan dönersek vatandaş şüpheye kapılabilir. 3 dönemdir 70 kişi tekrar seçilmeyecekmiş. Böyle bir endişe yok” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39