• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

CHP SEÇMENİ 'ÇATI ADAY'DAN MEMNUN DEĞİL

CHP SEÇMENİ 'ÇATI ADAY'DAN MEMNUN DEĞİL
Köşk seçimi için gerçekleştirilen anketler bir gerçeği gözler önüne serdi. CHP seçmeninin üçte ikisi 'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan memnun değil!

Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir zaman kala Köşk yarışının nasıl sonuçlanacağına dair ipuçları gelmeye başladı. Anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde olduğunu gözler önüne serdi. 

SONAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı dikkat çeken bir açıklamada bulunarak CHP seçmeninin üçte ikisinin Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan memnun olmadığını söyledi.

Beyaz TV'de yayınlanan ve moderatörlüğünü Latif Şimşek'in üstlendiği Dinamit programında Cumhurbaşkanlığı seçimi masaya yatırıldı. 

Programa Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı ve SONAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı konuk oldu. İki isimden de Köşk seçimlerinin nasıl sonuçlanacağına dair dikkat çeken açıklamalar geldi. 

EKMELEDDİN İHSANOĞLU YÜZDE 40, RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZDE 60

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 1- 18 Haziran tarihleri arasında ve bin 500 kişi üzerinden yapılan bir araştırmada CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 40'a kadar bir oy oranının olduğunu söyledi. Türkiye'deki seçmenin yüzde 60'a yakının AK Partili isimleri istediğini ifade eden Murat Sarı, genel seçim olsa şuan ki durum 'yüzde 45.5 AK Parti, yüzde 27 CHP, yüzde 16.1 MHP, yüzde 6.3 HDP, diğer 5.1' şeklinde konuştu.

SONAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı ise 26 ilde iki bin 800 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarını açıkladı:

CHP SEÇMENİ 'ÇATI ADAY'DAN MEMNUN DEĞİL

Kararsızların dağıtılmamış hali ile, yüzde 46 küsür Recep Tayyip Erdoğan AK Parti, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 35 küsür6 küsür HDP adayı, 11.5 ya da 12.5 oranında görüş belirtmeyen bir kitle var. Biz bu oranı dağıttık. Dağıtılan oranı orantısal dağıttığınız zaman Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53 küsür, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 40 ediyordu.       

Biz ikinci bir analiz daha yaptık. Bu 12.5'un 5 puanını Ekmeleddin İhsanoğlu'na verelim kalan 7'yi orantısal dağıtalım dedik. Bunu yapınca da Recep Tayyip Erdoğan yine yüzde 50, Ekmeleddin İhsanoğlu da yüzde 43, Demirtaş yüzde 7 çıktı.

Hakan Bayrakçı Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan memnun olmayan CHP seçmeninin Çatı Adaya oy vermediği düşünüldüğünde aradaki farkın açılacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39