• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

CHP'de 18 istifa birden

CHP'de 18 istifa birden
Zonguldak CHP il yönetimi bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyerek il yönetiminden 18 kişi istifa ettiğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan il yöneticilerinden Sema Koç, 3 Haziran 2012 tarihinden beri görev yapmaya çalıştıkları Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"2015 yılı içinde yapılacak kentimizin ve ülkemizin kaderinin oylanacağı, milletvekili genel seçimleri için daha sıcak, sevecen, güven veren tüm il, ilçe, belde örgütleri ile başarıyı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partimizi bu şehir insanına nasıl sunarız. Tek düşüncemiz budur, bu düşüncemizi nasıl hayata geçiririz. Bugün bunun için karşınızdayız. Bu kentin ayakta kalabilmesi, sosyal siyasal ve ekonomik alanda gelişebilmesi için, öncelikle bütün kurum ve kuruluşlar arasında barış ve huzurun tesis edilmesi mümkün olabilir. Ancak kentimizin geleceğine yön vermesi gereken siyasilerimiz, klişe sorunları tartışmaktan öteye gidememiştir. Siyasiler arasındaki kısır çekişmeler, kurumlar arasındaki kavgalar ve anlaşmazlıklar ilimizin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Siyasiler seçim dönemlerinde siyasi partilerin seçim propagandalarını yapmalı, seçmenlerine mesaj vermeli, seçimlerin hemen ardından, kentlerinin gelecekleri ile ilgili ortak projeler üretip hayata geçirmek için mücadele etmelidir. Bu çalışmalar sadece siyasi partiler arasında değil, kentin bütün kurum ve kuruluşları arasında ortaklaşa yürütülmelidir. Karaelmas diyarı, emeğin başkenti Zonguldak ilimiz, Zonguldak'ta yaşayanlar tarafından sahiplenilmelidir. Siyasiler tarafından, toplumun diğer dinamiklerini de harekete geçirerek ilimize yakışır politikaları üretmesi ve gelecek nesillere umut vermesi gerekmektedir. Eğer bir koltuğa oturuyorsanız o koltuğa güç vermek, o koltuğun beklentilerine cevap vermek zorundasınız."

"KOLTUĞA OTURUYORSANIZ O KOLTUĞA GÜÇ VERMEK ZORUNDASINIZ"

Sema Koç, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'a tepki göstererek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"O koltuktan güç almaya kalkarsanız hem siz, hem de size destek verip o koltuğa oturanlar hüsrana uğrar. Maalesef kaybeden siz değil size destek veren, ülkesinin geleceğine ve yarınlarına umut bağlayanlar olur. Eğer oturduğunuz koltuk siyasi bir koltuksa, kentinizde yaşayanlar seçmenleriniz sizden ne bekler. Öncelikle yaşamı ile çevresine örnek, saygın bir kişilik olmasını bekler. Gülümseyen, samimi selam veren, kitlelerle iletişimde sıcaklık yayan biri olmasını ister. Partilerine birlikte beraberlik mesajları veren, bütünleştirici, siyasi ihtirasları olmayan, partiyi basamak olarak görmeyen, en başta yerel yönetimler ile sürekli diyalog halinde olan, parti üyeleri ile saygı ve sevgi ilkesini bayrak yapan, örgütlerine kapısını samimiyetle açık tutan, açık, sıcak ve samimi bir ortamı sağlayan biri olmasını bekler."

Kente hizmetin ancak doğru, akılcı kendi siyasi egolarından uzak, örgütler arasında sevgi, saygı, barışı tesis eden, örgütlenmeyi kişisellikten uzak, ülke geleceği için yapan, iktidar olmayı hedefleyen, seçmenin taleplerine açık samimi cevap verebilen yapıları kurmakla mümkün olduğunu anlatan Koç, şunları söyledi: 

"İl yönetim kurulunda kurul üyelerimizle İl başkanımız Halil Furat arasında bütünlük arz edemediğimiz ve siyaset üretemediğimiz algısının yaygınlaştığını gözlemiş bulunmaktayız. Bu algı ve gözlemlerimiz sonucu olarak ilimizdeki siyasi tıkanıklığın en azından payımıza düştüğü kadarına karşı sorumluluk duyarak Zonguldak'ta barış için de yapılabilecek siyasetin önünü açmak için 3 Haziran 2012 tarihinden beri görev yapmaya çalıştığımız Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz. Bize bu güne kadar kentimizin geleceği için bizlere destek veren tüm partililerimize teşekkür ediyoruz."

"PARTİDEN İHRAÇLARI SÖZ KONUSU"

Gazetecilere açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Furat da süreci şöyle değerlendirdi:

"Arkadaşlar 2-3 aydan beri Zonguldak gündemini ve CHP gündemini meşgul eden olaylar yaşanıyor. Yerel seçimler sonrası bir istifa girişimiyle başlayan bu sancılı süreç, bu gün 18 arkadaşımızın istifasıyla devam ediyor. Süreç işliyor. Tabii ki 11 istifa olması halinde yönetim kurulu düşüyor. Ama bizim daha önce genel merkeze yaptığımız 8 arkadaşı tedbirli olarak disiplin kuruluna verdiğimiz yönünde bir karar vardı. MYK bu kararda olur verdi. 8 arkadaşımız disiplin kuruluna sevk edildi. Partiden ihraçları söz konusudur. 11 arkadaşı da parti yönetimine takviye ederek yolumuza devam etme durumu hasıl oldu. Yeni süreç ne getirecek bilmiyorum. Biz görüşmeler yapmak üzere genel merkeze gideceğiz. Tabii durumu değerlendireceğiz. Arkadaşlar istifa etti. Kendilerine bu güne kadar verdikleri katkı için teşekkür ediyoruz. Parti kurulları karar verecekler, eğer partinin aleyhine bir süreç işliyorsa ve bu arkadaşlar sebep olmuşlarsa onların yönetim kurulu üyelikleri düşürülecek."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39