• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

CHP'de kıyametler kopuyor!

CHP'de kıyametler kopuyor!
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması karşısında CHP'nin solu temsil eden bir Köşk adayı belirlemesi beklenirken CHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesi üzerine CHP'de kıyametler kopmaya başladı.

CHP'de kıyametler kopuyor! Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması ihtimaline karşılık CHP ve MHP çok konuşulacak bir aday ile partililerinin karşısına çıktı.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu ismine CHP'den tepkiler devam ederken, en sert tepki İstanbul Milletvekili Nur Serter'den geldi. Serter, "Son derece üzgün ve utanç içindeyim. CHP'nin bağrına bir hançer saplandı. Arkadaşlarla ne yapacağımızı değerlendireceğiz" dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de, "CHP siyasal İslam'a açıldı" sözleriyle partisini eleştirdi.


CHP İLKELERİNİ BİR KENARA ATMIŞ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını Hürriyet'e değerlendiren Serter, "Böyle bir adayın gösterilmiş olmasından CHP milletvekili olarak son derece üzgünüm ve utan içindeyim. CHP, 90 yılı aşkın süredir devam eden mücadelesini, ilkelerini, ideolojisini bir kenara atmış ve ortak aday olarak ileri sürmüş olduğu bu ismi, başbakanla aynı kulvarda koşan bu insanı aday göstererek yarışa girmiştir. 

90 YILLIK MÜCADELE SIFIRLANDI

Ben 90 yıllık mücadelenin sıfırlandığını ve CHP'nin bağrına bir hançerin saplandığını düşünüyorum. Son derece üzüntülüyüm. Bu adayı gerçek CHP'lilerin Atatürk'e Atatürk ilkelerine ve Altı Ok'a gönül vermiş olanların içlerine sindirmelerinin mümkün olmadığını da çok açık olarak biliyorum" diye konuştu.

BAŞARIYA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL

Serter, bunun yanlış bir mücadele yöntemi olduğunu savunarak, "Muhalefetin kendi ilkelerini sıfırlayarak bir mücadele içine girmesi, kendi ilkeleri doğrultusunda güçlü bir muhalefet yapamamış olmasının da bir kanıtıdır. Bu tercihi yapanların tercihini yeniden değerlendirmelerini diliyorum. Bu şartlar altında bir başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını da görüyorum" dedi. 

CHP'LİLER KAN AĞLIYOR

Bu durumda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siz ne yapacaksınız, sorusuna Serter, "Bizi de çok zor durumda bıraktılar. CHP'ye gönül vermiş insanların şu anda içleri kan ağlıyor. Bu kadarını bu yönetimden beklemiyorduk. Arkadaşlarla oturup bir değerlendirme yapacağız" dedi.

HÜSEYİN AYGÜN: CHP SİYASAL İSLAM'A AÇILDI

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de tepki gösterdi. Aygün, Twitter'dan "İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı; şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri.." sözleriyle partisini eleştirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39