• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

CHP’den bir yüzyılın projesi daha çöp denizi

CHP’den bir yüzyılın projesi daha çöp denizi
Başkan Kocaoğlu, sürekli ‘Yüzülebilir Körfez’ projesini dile getiriyor. Ancak körfezdeki pisliği gören ve kokudan yakınan vatandaşlar, “Yüzmek istiyorsa Başkan önden buyursun” diyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yüzülebileceğini iddia ettiği Körfez’deki kirliliğin önüne bir türlü geçilemiyor. Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Şu anda körfezin suyu, dünyada yüzülebilir su standartlarının içinde yer almaktadır. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. ancak ben şu anda yüzmeyi tavsiye etmem” açıklamasını yapmıştı. Yaz aylarının gelmesinin ardından kötü kokusuyla burunları sızlatan körfez, bu kez içler acısı görüntüsüyle dikkat çekti. Önceki gün Alsancak İskelesi civarında oluşan çöp manzaralarının ardından dün de dalgaların etkisiyle sürüklenen çöpler Birinci Kordon’da ve Cumhuriyet Meydanı’nda kıyıya vurdu. Körfezi bir türlü temizleyemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, karaya vuran çöpleri temizlemek için çaba harcadı. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün Alsancak İskelesi civarında oluşan çöp manzaralarıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Kocaoğlu, Alsancak İskelesi civarındaki çöplerin twitter’dan yaptığı açıklamalarla bu manzarayı eleştiren AK Parti İl Başkanı Delican tarafından attırıldığını iddia etti. Ancak, dün karaya vuran çöpler Körfez’in ne halde olduğunu gözler önüne serdi.

 

HEMEN ÇÖZÜM BULUNMALI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan süpürge gemileri ile denizden, diğer taraftan karadan, kaldırımlara kadar yayılan çöpleri temizlemek için çaba harcadı. Ekipler gün boyu durmaksızın çöp mesaisi yaptı. İzmir’de yüzülebilir körfez hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalara, derelere atılan çöplerin denize ulaşmasıyla darbe vurduğunu dile getiren İzmirliler, herkesi duyarlı davranmaya çağırdı. Körfez sorununun yıllardır çözülemediğini belirten İzmirliler, “Yüzmek istiyorsa Aziz Başkan önden buyursun. Zaten son günlerde koku da iyice arttı. Büyükşehir’in bir an önce körfezdeki kirliliği ve kötü kokuyu önlemesini bekliyoruz” yorumunu yaptı.

(SABAH EGELİ)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39