• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

CHP’den Yine Yapmacık Başörtüsü İstismarı

CHP’den Yine Yapmacık Başörtüsü İstismarı
CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaklaşan yerel seçimler öncesi pardösülü ve başörtülü bayanlarla fotoğraf çektirdi, bunları reklâm panolarına astırdı.

CHP’li Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık başörtülü hanımlarla birlikte çektirilen fotoğrafları bilboardlarda reklam yapıyor.

Seçim zamanı yaklaşınca CHP’nin başörtü sevgisi kabarıyor. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi başörtülü ve mütedeyyin kesimden oy devşirmeye çalışan CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, pardösü ve başörtülü bayanlarla fotoğraf çektirdi ve bunları reklam panolarına astırdı.

ANITKABİR’E GÖTÜRÜP FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

CHP’nin Ankara’daki kalesi olan Bülent Tanık yönetimindeki Çankaya Belediyesi, Mart ayında yapılacak yerel seçim çalışmalarına başladı. Başörtülü ve pardösülü kadınlar ile diğer başı açık kadınları Anıtkabir’e götüren Tanık, hep birlikte fotoğraf çektirip, Ankara’nın birçok yerinde bulunan bilboardlara astırdı.

BAŞÖRTÜLÜLERİ ÖNE KOYDU

30’a yakın kişinin bulunduğu fotoğrafta başörtülülerin önde, başı açıkların arkada durması ise dikkat çekti. Başkan Tanık’ın bu şekilde öne başörtülü ve pardösülü bayanları alıp fotoğraf çektirmesi ve bunu birçok bilboarda astırması, “Seçimler öncesi göz boyayarak mütedeyyin vatandaşlardan oylarını almaya çalışıyor” yorumlarına neden oldu.

“BAŞÖRTÜSÜ SEÇİM MALZEMESİ OLAMAZ”

Başörtüsü özgürlüğü için kurulan ve faaliyetlerine aralıksız devam eden Başkent Kadın Platformu’nun Başkanı Berrin Sönmez, “CHP, samimi ise başörtülülerin, toplumsal hayatta her alanda çalışmasına yardımcı olur. Başörtüsü, bu şekilde bir siyasi partinin seçim malzemesi olamaz. Biz, başörtüsüne sınırsız özgürlük istiyoruz. Bunu, hükümeti ve muhalefeti ile herkesin oturup çözmesini talep ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

İŞTE CHP’NİN BAŞÖRTÜ DÜŞMANLIĞI

Başörtüsünü bir türlü hazmedemeyen CHP’nin bu şekilde başörtülü kadınları yanına alıp göz boyaması ise partinin geçmişte başörtülülere yaptıklarını akıllara getirdi. 2008 yılında ‘kamuda başörtüsü serbestliği sağlayan anayasa değişikliğini’ CHP ve DSP Anayasa Mahkemesi’ne götürmüş, mahkeme değişikliğin iptaline ve yürürlüğün durdurulmasına karar vermişti. Bunun yanında geçtiğimiz yıllarda CHP’li kendini bilmez bir grup ise örtüye itiraz olarak çarşaf parçalamıştı. Başörtülü öğrencilerin başlarını açması için bir zamanlar ikna odası kuran Prof. Dr. Nur Serter’i de arasına alan CHP, Serter’i İstanbul milletvekili yapmıştı. CHP yetkilileri ve seçmenleri, geçmişten bugüne başörtülü vatandaşlarla ilgili hakaretlere ve aşağılamalara devam ediyor.

yeniakit
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39