• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

CHP’li belediyelerden yolsuzluk fışkırıyor

CHP’li belediyelerden yolsuzluk fışkırıyor
30 Mart Yerel Seçimleri öncesi ‘Fetullah Terör Örgütü’ ile kol kola girerek AK Parti Hükümeti’ni sözde yolsuzluk kampanyaları üzerinden montaj kasetleri ile yıpratmaya çalışan CHP’li belediyelerden yolsuzluk fışkırıyor.

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi Paralel Yapı ile kol kola girerek Ak Parti Hükümeti’ni sözde yolsuzluk kampanyaları üzerinden montaj kasetlerle yıpratmaya çalışan CHP, bu günlerde yolsuzluk haberleriyle çalkalanıyor. Başta CHP’li Ataşehir, Beşiktaş ve Şişli belediyeleri olmak üzere birçok CHP’li belediyede yolsuzluk yapıldığının ortaya çıkması, parti içerisinde de büyük rahatsızlık oluşturdu. Söz konusu yolsuzluklar CHP’nin belediyeler üzerinden nasıl bir rant sağladığını da bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. CHP’nin AK Parti’yi yolsuzluk yapmakla suçlamasının altındaki asıl nedenin de kendi belediyelerindeki yolsuzlukların üstünü örtmek olduğu ifade ediliyor.

KAÇAK MALİKÂNE SKANDALI

Geçtiğimiz günlerde kendisi dışında ekibinin büyük bölümü ihaleye fesat karıştırmaktan toplam 31 bin 900 gün hapis cezası alan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşinin, Çakırbeyli Karapınar mevkiinde, yapılaşmanın yasak olduğu birinci sınıf tarım arazisine, 900 metrekarelik, havuzlu ruhsatsız malikâne yaptırdığı öğrenilmişti. Sadece 75 metrekare çiftlik evi yapma izni olan, geri kalan 10 bin 225 metrekare alanın tarımsal özelliğinin korunması şartı bulunan araziye yapılan lüks malikâne için ne Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ne de bağlı bulunduğu Koçarlı Belediyesi’nden alınmış herhangi bir imar ve inşaat izni bulunmuyor.

HAZİNEDAR, BİR YILDA SERVETİNE SERVET KATTI

Servetine servet katan CHP’li belediye başkanları arasında 30 Mart 2014’te seçilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da bulunuyor. Hazinedar, başkanlıktaki daha birinci yılını doldurmadan Beşiktaş’ta biri boğaz manzaralı villa ve biri de arsa olmak üzere piyasa değeri 10 milyon civarında olan iki adet gayrimenkul satın aldı. Hazinedar’ın bir yıldan bile kısa bir sürede 10 milyonluk gayrimenkulleri nasıl aldığı merak ediliyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ YOLSUZLUK ÜSSÜ GİBİ

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanı olduğu dönemde birçok yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkmıştı. Sarıgül’ün belediye başkanı seçildikten sonra edindiği serveti ise adeta dudak uçuklatan cinsten. Sarıgül’den sonra Belediye başkanı seçilen Hayri İnönü’nün de yolsuzluğa karıştığı iddia edildi. İnönü’nün danışmanı Ali Adnan Aslan, İnönü’nün ‘yolsuzluk’ yaptığını belirterek istifa etmesi de bu iddiaları doğrular cinsten.

YOLSUZLUĞUN BELGELERİNİ YAKARKEN YAKALANMIŞTI

Antalya’da seçimi kaybeden CHP’li Mustafa Akaydın, belediyeye ait iç denetim, imar ve bütçe ile ilgili evrakları yaktırırken suçüstü olmuştu. Antalya’nın yeni başkanı AK Partili Menderes Türel, yakılan evrakların yolsuzluk ve usulsüzlüğün belgeleri olduğunu belirterek, “Bunların yasal olarak 5 yıl saklanması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’DE YOLSUZLUKLAR SAY SAY BİTMİYOR

CHP’li Muğla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında da görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle 2 ayrı iddianame hazırlanarak savcılığa gönderilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanıyor. 33 ayrı suçtan toplam 397 yıl hapis istendi. İddianamede “çete lideri” olarak tanımlanıyor. İzmir’den yeniden aday gösterildi!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi: İhaleye fesat karıştırmak, örgütü kurmak ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanıyor ve 51 yıla kadar hapsi isteniyor.

Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz: CHP’li Meclis üyelerinin kendisinden tehditle rüşvet aldığını itiraf etmiş, ‘yamyam’ dediği partilileri, “Bugün ne götürürüm” derdi içinde olmakla suçlamıştı.

2011’de, CHP’li Avcılar Belediyesi’ne, yolsuzluk soruşturması kapsamında baskın düzenlenmiş, aralarında belediye personelleri ve zabıta görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda dosya ve belgeye el konulmuştu.

4 BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

CHP’li Altınoluk Belde Belediye Başkanı İsmail Aynur, CHP’li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Değirmendere Belde Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “rüşvet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bodrum’un CHP’li Yalıkavak Belde Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Edremit ilçesi Zeytinli beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Şadan Aytaç’ın da adı yolsuzluklara karışmıştı.

(ARDA ŞİMŞEK/YENİ AKİT)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39