• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

CHP'li vekil konuştu AK Partililer alkışladı

CHP'li vekil konuştu AK Partililer alkışladı
Türkiye'nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, bütçeden Romanlar için pay istedi. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

Meclis Genel Kurulu'nda geçici bütçenin 2'nci maddesi görüşülürken söz alan Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu"Dönemin Başbakanı, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki: 'Bir yıl içerisinde, çadırda, barakada kalan bir Roman olmayacak.' Beş yıl geçti arkadaşlar, insaf!" diyerek, Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Romanlara 2016 bütçesinden pay ayrılmasını talep etti. İktidar ve muhalefet milletvekilleri Purçu'nun konuşmasına alkışlarla destek verdi.

ROMANLARIN YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

CHP İzmir Milletvekili olan Özcan Purçu, konuşmasında Romanların yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Purçu, "Ben öncelikle, bütçeyle ilgili, inşaatlara, yollara değil de halkımıza, insanımıza, fakirimize, garibanımıza, yolda kalmışa biraz daha pay ayrılsın, biraz daha fazla bir şekilde onlara önem verelim, lütfen, ben bunun için bu kürsüye çıktım." dedi.

"Şurada Allah'ınızın aşkına Romanları sevmeyen var mı?" diye soran Purçu'ya "Yok." diye cevap verildi ve CHP, AK Parti ve MHP sıralarından alkışlar yapıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ya da "Sayın Bakanım, seviyor musunuz Romanları, seviyor musunuz? Size soru soruyorum: Romanları seviyor musunuz? Allah'ınızın aşkına?" diye sordu ve "Seviyoruz tabii." karşılığını aldı.

"ROMANLARA 2016 BÜTÇESİNDEN PAY AYIRACAĞIZ, SÖZ MÜ BAKANIM"

Daha sonra konuşmasına devam eden Purçu, şunları söyledi: "Tamam, o zaman bir şey söyleyeceğim: Romanlara 2016 bütçesinden pay ayıracağız. Bu, ülke meselesi arkadaşlar, kusura bakmayın. Ayıracağız; söz mü Bakanım? Sayın Bakanım Roman vatandaşlarımıza, fakirimize, garibanımıza, herkese; kimseyi ayırmayacağız, herkese pay ayıracağız.

"SAYIN BAKAN İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Bakın, Sayın Bakan, lütfen… 2016 bütçesinde yerimiz olsun artık. Biz de insanca yaşamak istiyoruz. Bütün yoksullar, Türkiye'deki bütün fakirler şu bütçeden pay alsın lütfen. Kimseyi ayırt etmeyelim, bu ülke hepimizin, bu devlet hepimizin. Biz de bu devletin mensubu gibi hissetmek istiyoruz kendimizi. Hissettik… Türkiye'yi çok seviyoruz, ülkemizi çok seviyoruz ama en fakir biziz, en yoksul biziz. Yapmayın gözünüzü seveyim ya! Yapmayın Allah aşkınıza ya! Yapmayın! Romanız; bu ülkenin gülen yüzüyüz, neşesiyiz. Bu ülkenin en kötü şartlarda yaşayan ama en çok gülen insanlarıyız. Bir Roman kadınına sormuşlar, demişler ki: 'Çadırda yaşıyorsun, elektriğin yok, suyun yok, paran yok pulun yok. Neden bu kadar güler yüzlüsün? Neden bu kadar neşelisin?' 'Vallahi, açlığımızı unutmak için oynuyoruz, yapacak bir şey yok.' demiş. Yapacak bir şey yok arkadaşlar. Sayın Bakanım, söz mü; 2016 bütçesinden Romanlara pay ayırıyoruz? Söz mü? Söz mü? Teşekkür ediyorum, çok sağ olun."

AK PARTİ SIRALARINDAN "SÖZ" SESLERİ

Bakan Naci Ağbal ise "Bütün vatandaşlarımıza" karşılığını verdi. AK Parti sıralarından ise "Söz!" sesleri, alkışlar yükseldi. Konuşmasının ardından Purçu, Bakan Ağbal başta olmak üzere Mecliste tüm parti gruplarının temsilcileriyle tokalaştı ve alkış aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39