• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

CHP'li vekiller birbirine girdi

CHP'li vekiller birbirine girdi
TBMM Anayasa Uzlaşma Yazım Komisyonu'nda CHP'li üyeler arasında tartışma yaşandı.
Alınan bilgiye göre, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk'ün başkanlığında toplanan Yazım Komisyonu,'Hakimler Kurulu'maddesini görüştü. CHP'li Komisyon üyesi Süheyl Batum, daha önce katılmadığı toplantıda maddede yer alan ve üzerinde uzlaşma sağlanan'Adalet Bakanı, gerek gördüğünde Hakimler Kurulu toplantılarına katılır ve oy hakkı olmaksızın başkanlık eder'ifadesine karşı çıktı. Batum'un,'Biz CHP olarak bu ifadeye karşıyız. Bu kurul, yargıçların özlük işleri hakkında karar veren en üst kuruldur.

Böyle bir kurulda Adalet Bakanı yer almamalı'demesi üzerine, CHP'li üye Rıza Türmen,'Bizim önerilerimiz arasında bu yoktu, MHP ve AK Parti bunu önerdi. Uzlaşma amacıyla biz de katıldık'karşılığını verdi. Batum, bu sözlere,'Böyle olur mu, bunu kırmızı yazalım'demesine, Komisyon'un diğer üyeleri karşı çıktı. Tartışma üzerine toplantıya ara verildi.

Tartışma, aradan sonra da devam etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Komisyon üyesi Mustafa Şentop, Batum'un katılmadığı toplantılarda görüşülen maddelerin yeniden ele alınması isteğine karşı çıkarak, böyle bir görüşme usulü olamayacağını söyledi. Şentop, Batum'un,'Genel Başkan demedikçe ben bunu kabul etmem'demesine,'Sözlü olarak da kabul etmezsin, yazılı vermesi gerekir'dedi.

Şentop, Batum'un görüşünün'ilkesel'olmadığını belirterek,'Sen Kurul'da Adalet Bakanı'nın bulunmasını değil, Sadullah Ergin'in bulunmasını istemiyorsun. Yoksa orada Seyfi Oktay ile Mehmet Moğoltay olsa itirazın olmaz'diye konuştu. Batum'un,'Seyfi Oktay'ın önemli bir adalet bakanı olduğunu, talep olmadığı halde bile CMUK'ta değişiklik yaptığını, Ergin ile karşılaştırılmayacağını'belirterek,'Ben karşı oldukça bu ifade kırmızı yazılacak'diyerek düzenlemeye karşı çıktı.
Şentop, benzeri düzenlemenin 1961 Anayasası'nda, Batum'un da hazırlayıcıları arasında yer alan 1992 yılında TÜSİAD için hazırlanan metin ile TBB metninde de yer aldığını ifade etti.

Batum'un'Biz AKP'li bakanları görünce...'demesine Şentop,'Ergenekon davalarını gördükçe, baktınız ilişkiler ortaya çıkıyor, o yüzden karşı çıkıyorsun. Bundan sonra CHP'nin iktidara gelme ihtimali olmadığı için karşı çıkıyorsun.'Madem bizden bakan olmuyor, Kurul'da olmasın'diyorsun'diye konuştu.
Tartışma nedeniyle madde üzerindeki görüşmeler, 7 Ekim Pazartesi gününe ertelendi.

CHP'li Komisyon üyesi Atilla Kart, Rıza Türmen ile birlikte yeni anayasa süreciyle ilgili değerlendirme yapmak ve sürecin akıbetini ele almak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39