• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

CHP'NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI

CHP'NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI
CHP'nin yerel seçimde, Saadettin Tantan'ı Ankara Büyükşehir başkan adayı olarak göstereceği öne sürüldü.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, partilerin Büyükşehir Belediye başkan adayları tartışılmaya başlarken, Birgün gazetesinden Doğan Tılıç, ilginç bir iddia ortaya attı. Ankara kulislerinde eski bir bakan ve iki CHP milletvekili ile bir grup işadamının yaptığı konuşmaya köşesinde yer veren Tılıç, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’ı düşündüğünü öne sürdü.

Tılıç, köşesinde, “CHP’de, sağa yanaşarak, sağdan adaylar göstererek seçim kazanabileceğini düşünen bir akıl var ve bu yerel seçimlere ilişkin de aynı akıl devreye giriyor” ifadelerini kullandı.

KENDİ İÇLERİNDE DÜZGÜN BİRİ VAR MI?
Tılıç, “O odada bulunan ve belki de hep sağa oy vermiş kişilerin Tantan’ı duyunca şaşırdıklarını, “olacak şey değil” tepkisi verdiklerini, o ismi telaffuz eden CHP milletvekilleri de duydu. Ben, eski politikacıya ‘CHP’de zaman zaman sağdan adaylar göstererek seçim kazanabilecekleri anlayışı öne çıkıyor. Ne dersiniz, başarılı olur mu?’ diye sordum; “Kendi içlerinde düzgün birini bulamıyorlar mı?” cevabını verdi” diye yazdı.

SAADETTİN TANTAN KİMDİR?
Saadettin Tantan, Emniyet’te çeşitli görevler aldıktan sonra emekli olarak, 1994’te ANAP'tan siyasete adım attı ve Fatih Belediye Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı gündeme geldi. Ancak daha sonra milletvekilliğine aday gösterildi ve Parlamento'ya girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı. 2001 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasını takiben önerilen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmedi ve partisinden istifa etti. Ocak 2002’de Yurt Partisini kurdu ve 25 Ağustos 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39