• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

CHP'nin sonsoz hoşgörüsü(!) linç ettiriyordu

CHP'nin sonsoz hoşgörüsü(!) linç ettiriyordu
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin parti toplantısında söylediği "Başbakan canın cehenneme" sözüne Çorum'da 23 yaşındaki bir üniversite öğrencisinden tepki geldi. Üniversiteli genci linçten sivil polis kurtardı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin parti toplantısında söylediği "Başbakan canın cehenneme" sözüne tepki gösteren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Savaş H. çıkışta, "Muharrem İnce senin canın cehenneme" diyerek üzerine yürüdü. Bu sırada araya girenler oldu ve çıkan arbedede tartaklanan Savaş H.'yi, dövülmekten sivil polisler kurtardı.

Çorum'da bugün Kültür Sitesi'nde CHP Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce katıldı. Burada bir konuşma yaparak hükümeti eleştiren Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Esadın canı cehenneme" sözleri üzerine başbakan tarafından kendisine "Esad'ın canı cehenneme diyebilir ancak bu sözleri ABD'ye söyleyemez" şeklinde ifadelerde bulunduğunu anlattı. İnce ardından, "Esad'ın canı cehenneme, Obama'nın canı cehenneme, Başbakan senin de canı cehenneme. Ben kimsenin telefonunu dinlemiyorum, kimseye pusu kurmuyorum, benim 1500 tane korumam yok. Mangal gibi yüreğim var. Ölümden öte köy, Silivri'den öte hapishane yok. Çağdaş olacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız" diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk için 74 yıl sonra Başbakansız tören yapıldığını söyleyen Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan bugün tam layık olduğu yerdedir. Sultanı da sever, parayı da sever. Cumhuriyet ile hesaplaşma itibarsızlaştırma gayretleri var. 10 yıl sabrettiler şimdi cüretkarlar, korkusuzlar. Biz de korkususuz. Başbakan biz siyasete kefen giydik geldik dedi. Biz kefensiz yatanların torunlarıyız. Büyükanıt'ın, Ak Partiye birçok hizmetleri oldu. Bu ülkede ne zaman darbeler olsa solcular eziyet gördü, benim partim kapatıldı, milletvekillerim hapse atıldı. Başbakan o zaman top oynuyordu. Bu beladan kurtulmamız lazım. Türkiye'de parlamenter demokrasi güçlenmelidir. Yasamayı güçlendirir milletvekilleri gücünü halktan alırsa bu ülke kurtulur."

Toplantı sonrasında Kültür Sitesi binası çıkışında Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Savaş H., Muharrem İnce'nin üzerine yürüyerek, "Senin canın cehenneme" diye bağırdı. Bu sözler üzerine yumruklar havada uçuştu. Muharrem İnce'nin üzerine yürüyen Savaş H.'yi araya girenler engelledi. Çıkan arbedede tartaklanan Savaş H.'yi dövülmekten araya giren sivil polisler kurtardı.

Savaş H., gözaltına alınırken, bir grup arkadaşı ona destek verdi. Savaş H. ile birlikte hareket ettikleri belirtilen grup, "Bu nasıl demokrasi. Bizim yorum yapma hakkımız yok mu?" diye bağırırken, polis tartışmaların büyümemesi için grubu uzaklaştırdı.

Muharrem İnce, şikayetçi olmadığını söyleyince kendisine "Muharrem İnce senin canın cehenneme" diyerek üzerine yürüyen Savaş H. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
habervaktim
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39