• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Çolakbayrakdar Başkomutanımız Erdoğan’a ve Özhaseki’ye teşekkür ediyorum

Çolakbayrakdar Başkomutanımız Erdoğan’a ve Özhaseki’ye teşekkür ediyorum
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2017 yılında yapılan çalışmaları anlattığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

26730687_815439991990492_7584501166772452921_n.jpg

Televizyon kanalları tarafından, canlı yayınla vatandaşlara aktarılan toplantıda; Kocasinan bölgesinde yapılan yatırımlar ve çalışmalar Başkan Çolakbayrakdar’ın güçlü sunumuyla anlatıldı. Başkan Çolakbayrakdar, belediye başkanı olduğu günden bugüne 116 mahallenin tamamını birebir gezerek, vatandaşların taleplerini dinlediğini ve hangi mahallenin ne tür ihtiyacı olduğunu bizzat bildiğini vurguladı.

 

Yaklaşık bir saat süren değerlendirme toplantısını slayt gösterisi eşliğinde anlatan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan her hizmetin, Kocasinanlıları mutu etmek maksadıyla yapıldığını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’a hizmet edebilmek için önce neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve insanları dinlemek gerektiğini biliyorduk. Bu nedenle merkezdeki ve kırsaldaki tüm mahallelerimizi ziyaret ederek, bölge sakinlerinin talep ve önerilerini dinledik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Kocasinan’ın tüm mahallelerine gittim. Sokak sokak, cadde cadde nerde ne yapılması gerekiyorsa hepsini biliyorum. İnşallah tüm ihtiyaçları zaman içerisinde teker teker tamamlayacağız.” diye konuştu.

 

“İLÇE SAKİNLERİMİZE 7/24 SAAT HİZMET VERİYORUZ”

 

Başkan Çolakbayrakdar, ilçe sakinlerine 7/24 saat hizmet veren Çözüm Merkezi’nin vatandaş ile belediye ve belediye başkanı arasında bir iletişim ağı olduğunu ifade ederek, “Tüm Türkiye’de ki belediyelere örnek niteliğindeki bir çözüm merkezini faaliyete geçirerek ilçe sakinlerimize hizmet alanımızı genişletmiş olduk. Kocasinanlı hemşehrilerimizin isteği, talebi ve şikayeti olduğu zaman 0(352) 222 70 00’nolu hattı aradıklarında anında kayıtları oluşturuluyor ve sorunun aciliyetine göre çözüm üretiliyor. Bu merkezde sadece çağrılar cevaplanmıyor. 7 gün 24 saat çalışan bir belediyecilik anlayışıyla rutin belediyecilik hizmetinin yanı sıra akut bir ekimiz var. Bir yerde herhangi bir acil yapılması gereken durum söz konusu olduğu zaman, akut ekibiz müdahale ediyor. Bunlardan biri olan sokak hayvanları için hizmet sunduğumuz ‘Küçük Dostlar Ambulansı; Kayseri’de birçok hizmetimizde olduğu gibi ilk ve tekdir.” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ TESİS, KOCASİNAN’IN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK”

 

2017 yılında faaliyete geçen asfalt plentinin tam anlamıyla bir fabrika gibi çalıştığını ve bu plent sayesinde kısa zaman içerisinde Kocasinan da asfaltlanmadık tek bir sokak bile kalmayacağının müjdesini veren Başkan Çolakbayrakdar, 2018 yılında kendi enerjisini üreteceği tesisle ilgili şunları kaydetti: “2017 yılında 200 bin metrekare alan üzerinde Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip olan ve teknolojik yapısıyla dünya standartlarında asfalt üreten Asfalt Plenti’ni hayata geçirdik. Çevre dostu özelliğiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Dünya standartlarına uygun ve yüzde yüz yerli üretim olan Asfalt Plenti ile yolları daha kaliteli hale getirirken bu yıl; 180 kilometre yol yaptık ve 260 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Merkezimizde kullandığımız asfalt kalitemiz ne ise kırsal mahallelerimizde de aynısını kullanıyoruz.”

 

“KOCASİNAN’A YENİ BİR SOLUK KATTIK”

 

Yeni Kocasinan’ı dünya standartlarının üzerine taşımak için 250 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturulduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, “‘Daha Yeşil Kocasinan’ için yeni doğanlar, yeni evlenenler ve vefat edenler için 3 farklı orman oluşturma projesini hayata geçirdik ve fidan dikim sezonuyla da her hafta ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdik. 2017 yılında toplam 100 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca Mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı yeniledik. Bitki ve çiçek çeşidiyle farklı bir tasarıma sahip yeni ve fonksiyonlu parklar yaparken; bir yandan da Türkiye’ye örnek teşkil eden teknoloji parklar yapıyoruz. Öte yandan çiftçilere alternatif ürün çeşidi sunmak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için 10 bin metrekare alan üzerinde tıbbı ve aromatik bitkilerinden oluşan 46 bin fidan diktik. Mahallelerimize ayrıca modern semt pazarları kazandırıyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız, hemşehrilerimizin çocuklarımızın daha mutlu ve daha huzurlu olacakları bir ortam hazırlamak, daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmektir.” şeklinde konuştu.

 

“YENİ KAYSERİ KOCASİNAN’DA KURULACAK VE KOCASİNAN; KAYSERİ’NİN YENİ YÜZÜ OLACAK”

 

“Yeni Kayseri Kocasinan’da Kurulacak ve Kocasinan; Kayseri’nin Yeni Yüzü Olacak’ diyen Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı ve “Öncelikli olarak Kentsel Dönüşüm kapsamında kanuni olarak belediyelerin önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kocasinan Belediyesi’nin sosyal belediyelik alanında da örnek gösterildiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasında “Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmetler veriyoruz. Çocuklarımıza yönelik olarak Çocuk Kulübü ve Tiyatro kulübü kurduk. Ayrıca öğrencilerimize Kocasinan Çocuk Dergisi dağıtıyoruz. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın mutluluğu bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kocasinan Belediyesi olarak kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimin hayatını kolaylaştırmak ve onların mutluluklarını artırmak için hizmetler üretiyoruz. Bu kapsamda belediye olarak elimizden geldiğince çölyaklı ailelere destek oluyoruz. Bu hizmetlerimizin karşılığında vatandaşlarımızdan çok sayıda teşekkür mesajı alıyoruz. Aldığımız her teşekkürü ilçemizdeki 400 bin vatandaşımız adına alıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

“KAYÇEV, ANADOLU’NUN EN MODERN GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİDİR”

 

Geri dönüşüm çalışmaların ülke ekonomisine olan katkısının büyük olduğunu ve bu nedenle Kocasinan Belediyesi olarak bu işe daha çok önem verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “yenilikçi ve çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyuyoruz. Anadolu’da en modern tesisi KAYÇEV ile bir yılda 2 bin 575 ton kağıt atık geri dönüştürülerek, 43 bin 775 ağacın kesilmesi önlendi. 989 ton plastik atık geri dönüştürülerek, 658 bin 674 KW/SA elektrik tasarrufu sağlandı. Ayrıca 82.5 ton cam atık geri dönüşüme kazandırılarak, 8 bin 250 LT petrol tasarrufu gerçekleştirildi. Böylelikle ülke ekonomisine ve doğaya daha fazla katkı sağladık. Geri dönüşüme katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39