• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

ÇOLAKBAYRAKDAR BUĞDAYLI ORMANI'NA İLK FİDANI DİKTİ

ÇOLAKBAYRAKDAR BUĞDAYLI ORMANI'NA İLK FİDANI DİKTİ
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Buğdaylı'da 1 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulan ormanın ilk fidanını diktiklerini söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes Üniversitesi Ağaç Kulübü'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler, Hemşirelik Yüksek Okulu, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Buğdaylı'ya kurdukları ormana fidan diktiklerini belirterek,"Geçmişimizden aldığımız temiz çevre emanetini geleceğimize, çocuklarımıza, torunlarımıza en iyi şekilde teslim etmek için büyük bir sorumluluk içinde, yoğun bir gayretle çalışıyoruz" dedi.

20150509aw408137_06.jpg
40 bin metrekarelik alanda ağırlıklı olarak karaçamdan oluşan 2 bin 500 fidan diktiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "1 milyon 300 bin metrekarelik bu alanı zamanla yeşillendirip, ağaçlandıracağız. Şu an yaşadığımız çevre ve tabiat bize bir önceki nesillerin bıraktığı bir emanettir. Biz onların hazırlamış olduğu bir çevrede yaşıyoruz. Biz de bu bilinçle bizden sonraki nesillere emanet olarak bir çevre, bir yeşil alan oluşturuyor, bu bilinçle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, "Bugün burada diktiğimiz ağaçlar belki yakın zamanda bizler için bir çevre oluşturmayacak ama bizden sonraki kuşaklara, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız iyi bir çevre için ilk adım olacak. Kocasinan Belediyesi olarak bu ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Şehrimizin birkaç noktasında oluşturacağımız ormanlık alanlardan biri de Buğdaylı bölgesidir. 1 Milyon 300 bin metrekarelik bu alanı en kısa zamanda ağaçlarla bezeyip iyi bir çevre oluşturmaya çalışacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum, bize destek veren öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ağaç Kulübü öğrencileri de Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür ederek," Hem ağaçlandırma çalışması, hem yeşil alan gayreti, hem de bize verdikleri bu imkandan dolayı çok mutluyuz. Desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39