• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

ÇOLAKBAYRAKDAR ERKİLET KEDİ BACAĞI’NI TANITTI

ÇOLAKBAYRAKDAR ERKİLET KEDİ BACAĞI’NI TANITTI
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR ‘ERKİLET KEDİ BACAĞI’NI TANITTI.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıylaErkilet Mahallesinde Kedi Bacağı Tanıtımı için program gerçekleştirildi.

unnamed-037.jpg

Başkan Çolakbayrakdar, programda kazan içerisinde pişirmeaşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı.Sosyal belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Kayseri’nin önemli değerlerini tanıtmak için gayret gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kültürel mirası gelecek nesillere aktarma konusunda da büyük rol üstlendi. Kocasinan’a yaptığı kültürel etkinliklerle 7’den 7’e herkesin beğenisini kazanan Başkan Çolakbayrakdar, kedi bacağı etkinliğinde de vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Erkilet eski belediye binası önünde düzenlenen etkinliğine,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Baro Başkanı Cavit Dursun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

unnamed-(2)-048.jpg

Etkinlikte konuşan Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşını dinleyen, anlayan, çözüm üreten bir belediye olduklarını vurgulayarak, “Vatandaşı ile iç içe olan, onun derdi ile ertlenen, şehri birlikte yöneten bir belediye olduk. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi; ye öğüdü; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi bizimde ana felsefemiz olmuştur. Bu felsefeden hareket ile kayserimizde, belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız, insan yaşantısını ilgilendiren, toplum yararına olan her ne varsa, bu alanların tamamına da el atarak, örnek bir belediyecilik anlayışı geliştirmişlerdi. Bu belediyecilik anlayışının gereği olarak, düşünsel, estetik, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların bu alanda gelişmelerine katkı sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan'ı modern bir dünya şehrinin parçası yapmak için projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız bu işin öncüsü oldu. Amacımız ‘Yeni Kayseri'yi Kocasinan’ da kurmak. Bu inançla var gücümüz ile çalışıyoruz. Sizlerin bizlere olan inancı ve güveni ile her geçen gün daha iyi işlere imza atıyoruz. Sizlerin desteği ve bizim çalışma azmimiz ile inşallah her geçen gün daha büyük projeleri hayata geçireceğiz. Modern bir dünya şehri kurmak için çalışıyoruz, ama biliyoruz ki geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Kültürüne, değerlerine sahip çıkmayan şehirler zamanı aşamaz, çağları aşamaz. Binlerce yıllık kadim geçmişi olan kayserimizin kültürüne de, sanatına da, yöresel değerlerine de sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Belediye olarak bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Milli kültürün en önemli sonucu toplumun ruhuna yansıması ve o ruhu yaşatmasıdır.Belediye olarak, yöresel ürünleri tanıtıp, markalaştırma çabalarımız da aynı anlayışla hareket eden Bekir Yıldız Başkanımız’dan kalma bir gelenektir. Yerel değerlerimize sahip çıkarak, onların tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması, markalaşması ve ekonomiye kazandırılması hususunda elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz.

Yamula patlıcanı, Gömeç fasülyesi, Cırgalan biberi, Erkilet üzümü ve pekmezli ceviz sucuğu olarak bilinen kedi bacağı’nın da, mantı, pastırma ve sucuğumuz gibi bilinir hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

kayseri38-052.gif

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Milli ve manevi kültürlerini dünyaya tanıtacaklarını sözlerine ekledi.Konuşmanın ardından protokol ile birlikte kazanın başına geçen Başkan Çolakbayrakdar, kazan içerisinde pişirme aşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı. Ardından Başkan

Çolakbayrakdar, davetlilere ve vatandaşlara kedi bacağı ikram etti.Vatandaşlar da, geleneği yaşatmalarından dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39