• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Çolakbayrakdar minik yürekleri ağırladı

Çolakbayrakdar minik yürekleri ağırladı
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Osman Göksu İlkokulunun öğrencilerini ağırladı.

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-024-016.jpg

Erken yaşta mesleki tecrübe edinen minik öğrenciler, Başkan Çolakbayrakdar ile röportaj yaptı.


Öğrencilere ziyaret sırasında Okul Müdürü Ersel Türkmen ve okulun öğretmenleri eşlik etti.Sümer Osman Göksu İlkokulu’nun 70’inci yılına özel çıkartacakları dergide, minik öğrenciler Başkan Çolakbayrakdar ile röportaj yaptı.

Öğrenciler, “Hayalinizdeki meslek nedir? Okul zamanında en sevdiğiniz ders hangisidir ve sebebi nedir? Kitap okumaya vakit bulabiliyor musunuz? Kocasinan Belediyesi’nin eğitime ve çocuklara yönelik ne gibi çalışmaları var? Kayseri’de Belediye Başkanlığı yapmak nasıl bir duygudur? '' gibi dikkat çeken sorular sordu.


Öğrencilerin bütün sorularını tek tek cevaplayan Başkan Çolakbayrakdar, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi mekanlarda daha güzel vakit geçirebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim görebilmeleri ve sportif faaliyetlerde bulunmaları için sosyal merkezler yapıyoruz. Şuanda planladığımız projelerin inşaatları sürüyor. Mahallelerimizde bu sosyal merkezlerimizin sayısını daha da artırarak devam edeceğiz.” diye konuştu.


Kocasinan Belediyesi olarak eğitim ve öğretime yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Yatırımlarımızda her zaman eğitim ve öğretim ön plandadır. Bu kapsam da en son olarak hayata geçirdiğimiz ve Kayseri’de bir ilk olan ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi’ uygulamasıyla okulun lavabo, tuvaletleri gibi sıhhi mekanlarını hijyenik temizliğini yaptırarak dezenfektasyon sağlıyoruz. Ayrıca okuldaki oyun alanların tadilatını yoksa yeni oyun alanları yapıyoruz.

Çocuklarımız için çıkardığımız ‘Kocasinan Çocuk Dergisi’yle de eğitim dünyasının içerisinde farklı bir bakış açısı sunuyoruz. Dergimizle milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillerimize aktarıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak bizler her alanda özelikle eğitim noktasında yapılacak her turlu yatırımın yanındayız.”
15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilere şu önerilerde bulundu:


“Vatan ve bayrak söz konusu olduğunda özellikle Türk milleti tarihi boyunca 7 kıtaya gücünü göstermiştir. 15 Temmuz’da vatanımız ve bayrağımız için bir tehdit vardı. 15 Temmuzda da gerek şehrimizde gerek ise ülkemizin her bir şehrinde gerekli cevabı bir kez daha verdi. Türk milleti bayrağı ve vatanına olan bağlılığını ve vatan üzerinde hiç kimsenin operasyon yapacağını bir kez daha gösterdi. Bu yüzden Türk milleti için vatan ve bayrak özel bir yeri vardır.

Küçük yaştan itibaren hepimiz ailelerimizden öğretmenlerimizden vatan ve bayrak sevgisiyle eğitim alarak yetişiriz. İleriki yaşlara geldiğimiz zaman bunun önemini ve hassasiyetini daha fazla kavrarız. Allah o günleri yaşatmasın ama hepimiz can siper hane bu vatanı bayrağı koruruz.

Çocuklar bizim geleceğimizdir. İyi imkanlarda yetişebilmeniz için biz büyükler olarak sizler için yapılması gereken ne var ise elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Bütün gayretimiz yarınlarımızdır. Daha iyi koşullarda yetişen çocuklarımız şehrimiz ve ülkemiz daha iyi yarınlara ulaşacaktır.”
Renkli görüntülerin oluştuğu ziyaret, minik öğrencilerin Başkan Çolakbayrakdar ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39