• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Çolakbayrakdar, "MOBİTEK, Türkiye'ye Örnek Oldu"

Çolakbayrakdar, "MOBİTEK, Türkiye'ye Örnek Oldu"
Mobilya üreticilerinin alt yapılarını güçlendirerek.

kayseri38-002-031.gif

Planladığı vizyon projeleri birer birer hayata geçiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, MOBİTEK Projesi inşaat alanını yerinde inceleyerek, projenin son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Çolakbayrakdar, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede, projenin şimdiden Türkiye örnek olduğunu söyledi. 


‘İnsan odaklı hizmet’ anlayışı ile takdir toplayan Başkan Çolakbayrakdar, kısa adı MOBİTEK olan ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından yürütülen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi’nin inşaat alanını tek tek kontrol etti. İnceleme sonrası konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, MOBİTEK projesinin büyük bir proje olduğunu vurgulayarak, mobilya alanında faaliyet gösteren küçük ve orta boy ölçekli işletmelerin MOBİTEK’ de, çok daha modern ve son teknolojik imkanlarla üretim yapabileceğini söyledi.


Mobilya üreticilerinin alt yapılarını güçlendirerek, dünya markası olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “MOBİTEK projesinin inşaat faaliyetleri devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. İnşaat kısımları tamamlandığı zaman makina ve teknik içeriğiyle birlikte bu bölge tamamen mobilya sektörüne hizmet edecek. İmalat sektöründeki nihai ürünlerin pazarlanması ve yurt dışına açılmasıyla hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı koyacak. Bu projenin bir paydaşı olmadan gururluyuz.” diye konuştu.


“Şimdiden MOBİTEK projesi Türkiye’ye örnek bir proje oldu.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Önümüzdeki yıllarda itibaren bu projenin hayata geçmesiyle gerek Kayseri gerek ise Ülkemizdeki mobilya sektörünün kazanımları gözle görünür bir şekilde artacak. Eminim ki bu gibi projelerin artmasıyla birlikte 2023 hedeflerine doğru koşar adım ilerlemiş olacağız. Şehrimize gelip de bu projeleri yerinde inceleyen iş adamları ve belediye başkanları, kendi şehirlerine aynısını uygulamak istiyorlar.

Şehirler içerisinde örnek olmak çok gurur verici. Bu işin bu aşamaya gelmesinde Bakanımız Mehmet Özhaseki, Milletvekilimiz Mustafa Elitaş ve Bekir Yıldız’ın büyük emekleri var. Bundan dolayı gayret gösteren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden şehrimize ve sektöre hayırlı uğurlu olsun.”
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini “Projelerimizle hem Kayseri’ye hem de Ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39