• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Çolakbayrakdar Ziyagökalp Mahallesi’nde

Çolakbayrakdar Ziyagökalp Mahallesi’nde
Kocasinan Belediyesi tarafından Ziyagökalp Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

aw369021_04.jpg

Programda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, dönüşüm çalışmalarının Kocasinan’ı daha da güzelleştireceğini söyledi. 
Ziyagökalp Mahallesi’nde düzenlenen programa;

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kocasinan Belediyesi Meclis Üyeleri, basın mensupları ve bölge sakinleri katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında master planı hazırladıklarını vurgulayarak, “Dönüşümün en başında;

yol ve ulaşım geliyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ilk olarak bizler yolları yaptık ve mahalleler de değişim yaşandı. Bunlardan biri olan Ziyagökalp Mahallesi’nde de yeni yol ile birlikte bu bölgenin çehresi değişti.

Özellikle hemşehrilerime buradan müjdeli haberi vereyim. Büyükşehir Belediyesi olarak bölge hastanesine ulaşım için birden fazla hat tespit ettik. Buradaki yolla bölge hastanesine hizmet vereceğiz. Özellikle binaların bitmesiyle elektronik otobüsler bu yolda hizmet verecek" diye konuştu. 


Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde 9 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kocasinan sınırları içerisinde yenilenmesi gereken mahallerimizi, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeniliyoruz.

Dönüşümle yapılması gereken sosyal tesisler, yeşil alanlar ve okul gibi sosyal yaşam alanlarını eşzamanlı olarak yapacağız. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızın, daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için daha modern ve daha konforlu konutlar inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün, vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Dönüşüm; belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı grubu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her türlü bürokrasi işlerini tamamlıyoruz.

Mülkiyet sahipleri, gerek belediyemizin imar şirketiyle gerekse müteahhitlerle anlaşırlarsa hızlı bir şekilde yeni evlerine kavuşurlar. Kentsel dönüşüm çalışmalarında mülkiyet sahipleri modern evlerine kavuşurken, müteahhitler de yatırım yaparak kazanım sağlıyorlar ve belediye ise şehre hizmet verebileceği iyi bir çevreye sahip oluyor. İnşallah daha güzel Kocasinan’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu kapsamda 3 yıldır sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bine yakın imarsız yapıları rıza esaslı yıkımlarını gerçekleştirdik" diye konuştu. 


Ziyagökalp Mahallesi’nde 300 bin metrekare alan içerisinde bir kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Proje tamamlandığında mahallemiz 80 bin metrekareyi kapsayan bir yeşil alan kazanacak. Proje alanının yüzde 30’ü yeşil alana ayrılmıştır. Buradaki 300 bin metrekarenin 240 bin metrekaresi tamamen kamusal alanda yer almaktadır.

Yani buranın yüzde 80’i kamuya ait, yüzde 20’si ise konut ve ticaret alanıdır. Ayrıca burada 2 sosyal tesis, 2 okul ve 1 ticaret alanı olacak. Yapmış olduğumuz yeni planlamalarda konut altına ticaret yerine, ticaret bölgeleri yapıyoruz. Bölge içerisinde 355 imarsız yapı vardı. Birçoğu yıkıldı ve diğerleri de yıkım aşamasına geldi. İnşallah devam eden konutların seneye anahtar teslimlerini yaparız. Bütün hedefimiz vatandaşlarımızın daha huzurlu ve daha mutlu olmalarını sağlamaktır. Yapılan çalışmalar şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39