• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Çözüme Destek Vermemelerinin Dört Nedeni!

Çözüme Destek Vermemelerinin Dört Nedeni!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine destek vermemelerini şu nedenlere bağladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine destek olmadıkları için yapılan eleştirilere cevap verdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı toplantıda, sürece destek vermemelerinin dört nedeni olduğunu belirtti:

''Birinci nedenimiz; Bilmediğimiz bir sürece nasıl dahil olacağız. Bilmediğimiz bir maceraya ortak olmak bizim sorumluluk anlayışımıza uymaz.

İkinci nedenimiz; Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere süreç hakkında açıklama yapan bütün AK Partili'ler ''Öcalan'la pazarlık yapmadık, süreç iyi gidiyor'' diyor. Süreç bu kadar başarılı gidiyorsa AKP, CHP'yi sürece niye dahil etsin?

Üçüncü neden; ' 'AK Parti'nin hukuksuzluğa meşruiyet aramak, olası başarısızıkta bir günah keçisi aramaktan başka niyeti yok.

Ve son olarak dördüncü neden; CHP Kürt meselesinin kalıcı çözümü için atılacak sağlıklı adımların hepsinin destekçisidir. Ama özel çıkarlı siyasi hesaplara dayanan aldatmalara CHP'nin destek vermesi beklenemez.''

Kılıçdaroğlu, çözüm süreci ile ilgili kaygılarının da olduğunu belirterek ''Silahların susması yeterli değildir'' dedi.

''Süreç, PKK'nın değil hükümetin belirleyeceği kapsayıcı bir yöntemle yürütülmeli'' diyen Kılıçdaroğlu, ''ÇÖzüm süreci ile yeni anayasa çalışmaları içi içe geçti. Halkımız Öcalan'a tavizler verildiğini düşünmektedir. Öcalan'la görüşmelerde Başkanlık sisteminin de gündeme gelmesi bunu düşündürmektedir'' diye konuştu.

''AK Parti, PKK'ya geri dönülmez biçimde meşruiyet kazandırırken Öcalan'ı da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi muhatabı haline getirmiştir ve yabancı devletlerin PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirme gerekçesini ortadan kaldırmıştır. Türkiye uluslararası alanda bugüne kadar savunduğu tezleri artık savunamayacaktır.'' diyen CHP lideri, ''gelişmelerin Ortadoğu'da yeni savaşların habercisi'' olduğunu da ekledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından diğer satır başları şöyle:

*'''Suriye'nin kuzeyi' ifadesini ilk kez Başbakan Erdoğan dile getirmiştir. Bu ifadeyi kullanması için çok büyük boyutlu ve gizli toplantıların yapılmış olması gerekir. Belleğine yerleşen 'Suriye'nin kuzeyi' ifadesini dile getirmiştir.

*Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Terör de PKK da 12 Eylül'ün eseridir. 12 Eylül geçti ama getirdiği kanunlar devam ediyor. Milletin vekilini millet seçmelidir liderler değil. Gelin değiştirelim. Siyasi partiler kanunun gelin değiştirelim. Biz hazırız.

*Uludere'de bir facia yaşandı. Herkes unuttu, CHP unutmadı.

*Nevruz'u milli bayram ilan edelim, neden etmiyoruz?''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39