• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Cübbeli Hoca'yı Da Dinlemişler

Cübbeli Hoca'yı Da Dinlemişler
Devlet içindeki çetenin şantaj amaçlı yaptığı telekulak skandalı her geçen gün büyüyor.

Star’ın duyurduğu 7 bin kişinin dinlendiği skandalının ardından Mersin’de geniş kapsamlı dinleme yaptığı ortaya çıkan paralel örgütün Antalya, Adana, Sakarya, İstanbul, Hatay, Kırıkkale ve Ankara’da da valisinden belediye başkanına, siyasi parti il başkanlarından yöneticilerine, danışmandan kaymakama, savcı ve hakimlerin yanısıra STK’lara kadar çok sayıda ismi dinlediği belirlendi. Bununla da yetinmeyen örgütün, İsmailağa Cemaati üyelerini ve Adıyaman Menzil Cemaati lideri ve ailesini dinledikleri de belgelendi. Çok sayıda gazetecinin de dinlendiği telekulak skandalında dinlemelerin ortak gerekçesi ise ‘Terör ve organize suç örgütleri’ ile irtibatlı olmak”olarak gösterildi. İşte Star’ın ele geçirdiği belgelerde il il telekulak skandalı:

ANTALYA: SİYASİLERE TUZAK

Paralel Örgüt aralarında AK Parti ile Başkanı Mustafa Köse de olmak üzere, Ahmet Çetinkaya, Zekeriya Tonoğlu, Neziha Tezcan ve CHP Antalya İl Başkanı’nı Özer Ahmet Ülken’in 2011 ve 2012 yıllarında ‘Organize Suç Önrgütleri içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı olduğu gerekçesiyle’ dinledi. Örgüt ayın zamanda Antalya MHP İl Başkanı Osman Çetin ve  BBP Antalya İl Başkanı Ali Saçıkara’nın ise ‘Terör Örgütlerinin içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı oldukları gerekçesiyle” dinlendi.

SAKARYA: VALİLİK DİNLENDİ

AK Parti’den Çiğdem Erdoğan Atabek, Süleyman Karakuş, Orhan Bayraktar ile MHP Sakarya Karasu Belediye Başkanı mehmet İspiroğlu, Sakarya Vali yardımcısı Adem Saçan, Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Taş da telekulağa takıldı.

İSTANBUL: CEMAATLER DE VAR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakını Fahrettin Özdemir, TBMM Personel ve Muhasebe Müdürlüğü Müşaviri Şeref Şensöz, Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı, CHP Genel Başkan YardımcısıYakup Akkaya, AK Parti eski ile başkanı Hayrettin Çakmak, Halis Dalkılıç, Ahmet Mahmut Ünlü (Cüppeli Ahmet Hoca), Mihrimah Ünlü (Mahmut Ünlü’nün eşi), Emine Ünlü (Mahmut Ünlü’nün eşi) , Mübarek Erol Adıyaman Menzil Cemaati Lideri Abdülbaki Erol’un oğlu, Mehmet Şaki Erol Adıyaman Menzil Cemaati lideri Abdülbaki Erol’un oğlu, MHP’li Ümit Özdağ Eski EMniyet İstihbarat Daira Başkan Sabri Uzun da terör irtibatlı oarak dinleme ağına takıldı.

GAZETECİLER YAKIN TAKİPTE

Paralel çetenin ‘Terör örgütü üyeleri irtibatlı oldukları’ gerekçesiyle Hüsnü Mahalli, Nuray Mert, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Rıdvan Dilmen, Şahin Turgun, Banu Güven, Can Dündar, Amberin Zaman’ ve Gençay Gürsoy’u da dinlediği belirlendi.

KIRIKKALE’NİN TAMAMI DİNLENMİŞ

KIRIKKALE’DE de yine aynı gerekçelerle  AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir ve milletvekili Fatih Köksal, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ile eski Emniyet Genel Müdürü Oğuç Kaan Köksal’ın danışmanı Ali Çetin, Vali Yardımcısı Ahmet Özşahin Kırıkkale Vali Özel kalem Müdürü, Atanur Aydın’ın dinlendiği ortaya çıktı.

HATAY’DA MHP’YE ‘OPERASYON’ 

- MHP il başkanı Adnan Akdaş ile milletvekili Adnan Şefik Çirkin Terör Örgütlerinin içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı oldukları” gerekçesiyle dinlenirken AK Parti Mersin eski İl Başkanı Fatih Kısa ida dinnlenenler arasında yer aldı.

ADANA’DA SAVCILAR ÇETENİN HEDEFİNDE

- ADANA’DA MHP milletvekili Ali Halaman ‘Terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı olduğu gerekçesiyle’ dinlenirken, Hakimler Hüseyin Öksüz, Muhammet Ateş, Hakan Uyar, savcılar Yalçın Kurt ve Abdurrahman Gündoğan ile Kilis Elbeyli Kaymakamı Serap Özmen de dinlenmişler.

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yakın markaj

- Ankara; AK Parti’den Cevdet Bayrak, TBMM Genel Sekreterliği Personel ve Muhasebe Müdürlüğü’nden Erhan Kocabaş, Ertuğrul Boza Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Özel kalem Müdürlüğü’nden, ‘dinlenirken Erdoğan Sakal TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı, Hasan Hüseyin Bozok BBP Genel Başkan Yardımcısı, MHP’deki kaset komplosu nedeniyle partisinden istifa eden milletvekili Mehmet Taytak, Zuhal Topçu MHP Genel Başkan Yardımcısı (dinlenildiği zaman Devlet Bahçeli’nin başdanışmanlığını yürütüyordu), Bülent haberal CHP milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu, Murat Mantuş (2011 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koruma Müdürü), Murat Çeliker MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü, Muhammed Bilal Aydın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel Kalem Müdür Yardımcısı(2011) ‘Terör Örgütlerinin içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı oldukları’ gerekçesiyle dinlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39